Doktorlar şok oldu: Baba ile üç çocuğu aynı hastalıktan öldü

Üç çocuğunu kanserden kaybeden Brezilyalı bir baba, aynı kalıtsal hastalık nedeniyle trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Babada bulunan genetik bir hastalık kansere yakalanma riskini arttırıyor.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin Jam Press'ten çevirdiği habere göre, 53 yaşındaki Régis Feitosa Mota, kanserli tümörlere yakalanma olasılığını arttıran Li-Fraumeni sendromu ile doğdu. Bu hastalıkla doğan insanlarda yaşam boyu kansere yakalanma riski erkekler için %70 kadınlar için ise %90'dır.

Bu rahatsızlığa sahip kişiler yaşamları boyunca birden fazla kansere yakalanabilir. Mota'ya da 2016 ile 2023 yılları arasında üç kez kanser teşhisi kondu.

Babada o sırada başka bir hastalık daha keşfedildi. Lösemi olduğu öğrenildi. Doktoru yaptığı açıklamada 'Hastalıklarını tedavi ettik ama iyileştiremedik' derken üstüne kemikleri etkileyen miyelom hastalığı da görüldü.

Babalar Gününde hayatını kaybetti

Mota geçen hafta sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada hastanede kemik iliği nakli beklediğini söylemişti.

Ancak ne yazık ki Brezilya'da Babalar Günü olan Pazar günü hayatını kaybetti.

Mota'nın kardeşi Rogério Feitosa Mota, "Savaşçımız tam da Babalar Günü'nde çocuklarıyla buluşmaya gitti," diyerek yas tuttu.

Mota'nın eşi Mariella Pompeu, "Dostlarım, bu paylaşımı yapmayı hiç hayal etmemiştim," diye yazarken "Kendimi bu ana hiç hazırlamamıştım çünkü her zaman Régis'in tamamen iyileşeceğine inanıyordum'' diye de ümidini hep koruduğuna dair beklentilerini ekledi.

Üç çocuğu da aynı hastalıktan öldü

"Bu tarif edilemez bir acı," diye devam eden kadın "Yer yarıldı ve onun şefkati, arkadaşlığı ve mutlak sevgisi olmadan hayatın nasıl olacağını bilmiyorum'' diye belirtti.

Çiftin en küçük çocuğu Beatriz, 2018 yılında henüz 10 yaşındayken lösemiden hayatını kaybetmişti.

Oğlu Pedro 2020 yılında 22 yaşındayken beyin tümöründen ölmüş, kızı Anna Carolina ise daha önce lösemiyi yendikten sonra 2022 yılında 25 yaşındayken beyin tümöründen dolayı hayatını kaybetti.