Doğu Akdeniz'de önemli gelişme: ''İsrail'e ziyaret muhtemelen Mayıs'ta''

Enerji Bakanı Dönmez: İsrail'e ziyaret muhtemelen Mayıs gibi olacak, görüşmeler olumlu gidiyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de içinde bulunduğu çözümde irade oluşmaya başladı.

AA-TRT HABER

Enerji Bakanı Dönmez, "İsrail'e ziyaret muhtemelen Mayıs gibi olacak, görüşmeler olumlu gidiyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de içinde bulunduğu çözümde irade oluşmaya başladı" açıklamasını yaptı.

DOĞU AKDENİZ'DE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK

"Sadece Karadeniz'de değil, Doğu Akdeniz'de de doğal gazla ilgili önemli gelişmeler olacak önümüzdeki günlerde. 3 yıl önce Yavuz'u uğurlarken bölgedeki projeler için kilit ülkenin Türkiye olduğunu söylemiştik. Türkiye'nin her zaman iş birliğine açık olduğunu, bölgenin refahı ve huzuru için elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğini belirtmiştik.

Her zaman görüşmeye, diyaloğa, konuşmaya açık olduğumuzu ifade etmiştik. Bugün geldiğimiz nokta yürüttüğümüz politikaların ne denli doğru, ayakları yere basan ve uzun vadeli olduğunu bir kere daha gösterdi.

Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz uluslararası projeler bizim referansımız. Bu projeler Türkiye'nin güvenilir, stabil ve stratejik bir partner olduğunu bir kez daha ispat etti."

Dönmez, her zaman yapıcı bir tavırla bütün tarafların hak ve menfaatlerini gözeten bir anlayışla hareket ettiklerini, bundan sonra da bu şekilde hareket etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, "Bu çerçevede haklarımıza karşılıklı saygıyla Doğu Akdeniz'i de enerji arz güvenliğinin yeni rotası haline getirebiliriz. Doğal gaz kaynak çeşitliliğinin artması ve arz güvenliğinin sağlanması için kaynak ülke ve güzergah seçeneklerinin artmasından yanayız. Bu durum hem bizim hem de Avrupa'nın arz güvenliği için de önem taşıyor. İş birliği içerisinde, uluslararası hukuka uygun, karşılıklı saygı temelinde istikrarı, barışı ve huzuru destekleyen her projede biz yer alırız." değerlendirmesinde bulundu.

Süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Dönmez, "Yavuz Sondaj Gemimizde görev yapacak bütün personelimize muvaffakiyetler diliyorum. Yolunuz açık, rüzgarınız kolayınıza olsun. Allah'a emanet olun." dedi.

Bakan Dönmez, daha sonra kuyubaşı vanaları ile gaz borularının deniz tabanına yerleştirilmesinde görev alacak gemide incelemede bulundu.

Yavuz'a Karadeniz'de kritik görev... Yola çıktı!

Üç sondaj gemisi ilk kez aynı anda görevde... Hedef Karadeniz gazı!