Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan ülkeler hangileri? Doğu Akdeniz neresi?

Doğu Akdeniz bölgesi, ülkemizde meydana gelen depremin ardından merak edildi. Bu sebeple vatandaşlar internet üzerinden araştırmalara başladı. Türkiye'nin de kıyısı olan Doğu Akdeniz neresi? Doğu Akdeniz bölgesindey er alan ülkeler hangileri?

Doğu Akdeniz neresi? Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan ülkeler hangileri? soruları yoğun olarak araştırılıyor. Genel olarak Levanten Denizi çevresindeki ülkeler olarak tanımlanan Doğu Akdeniz bölgesi hakkında merak edilenler haberimizde!

DOĞU AKDENİZ NERESİ?

Doğu Akdeniz, genellikle Levanten Denizi çevresindeki ülkeler olarak tanımlanan Akdeniz'in yaklaşık doğu yarısı veya üçte biri için kullanılan gevşek bir tanımdır. Genellikle bu denizin tüm kıyı bölgelerini kapsar, denizle bağlantılı topluluklara ve iklimsel olarak büyük ölçüde etkilenen karalara atıfta bulunur.

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNDE YER ALAN ÜLKELER HANGİLERİ?

Türkiye'nin ana bölgesi olan Anadolu'nun güney yarısını, daha küçük olan Hatay ilini, Kıbrıs adasını, Yunan On İki Adalar'ını ve Mısır, İsrail, Ürdün, Suriye ve Lübnan ülkelerini kapsar.

En geniş kullanımıyla Libya Denizi, dolayısıyla Libya; Ege Denizi, dolayısıyla Doğu Trakya, Yunanistan anakarası ve adaları; ve Akdeniz'in merkezi bir bölümü olan İyon Denizi, dolayısıyla Güneydoğu Avrupa'daki güney Arnavutluk, batıda İtalya'nın en uzak güneydoğu kıyılarına kadar uzanır. Ürdün iklimsel ve ekonomik olarak bölgenin bir parçasıdır.