Discord Nedir? Discord'un Özellikleri Nelerdir?

Discord uygulamasının nasıl kullanıldığı, özellikleri ve Discord Nitro hakkında tüm detaylar Akşam'da! İncelemek için hemen tıklayın.

Discord, son zamanlarda yazışma uygulamaları arasında popüler argümanlardan biri haline gelmiştir. Kullanıcıya sunduğu sesli konuşma olanakları sayesinde özellikle oyun tutkunlarının bu uygulamayı kullandığı göze çarpar. Discord'un kullanıcıya sunduğu cazip özelliklerden biri de yüksek kaliteli iletişim hizmetidir.

DİSCORD NE İŞE YARAR?

Son zamanların gözde uygulamaları arasında olan Discord, sesli iletişim sağlayan bir iletişim uygulamasıdır. Söz konusu uygulama sayesinde tanıdığınız kişiler ile internet üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Uygulamanın tamamen ücretsiz olması, ilerleyen dönemlerde daha da popüler hale geleceği yönünde tahminlere yol açmaktadır. Özellikle online oyunlarda oyuncuların birbiri arasında iletişim kurması, oyunun çok daha eğlenceli hale gelmesini sağlar. Bunun yanında uygulama birden fazla kişi ile de aynı anda iletişim kurmanıza imkân tanır. İnternet bağlantınızda sorun yoksa hızlı ve yüksek kaliteli iletişim kurmanızda herhangi bir sorun olmayacaktır.

DİSCORD NASIL KULLANILIR?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Discord, birden fazla kişi ile aynı anda iletişim imkânı sunması ile son derece cazip bir uygulamadır. Fakat bu imkânlardan yararlanmak için Discord üzerinden kanal açmanız gerekir. Söz konusu işlem için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir:

* Uygulama sayfasına giderek "Discord giriş" tercihini yapın.

* Ekranın sol üstünde bulunan "+" simgesine tıklayın.

* + simgesinin olmadığını görüyorsanız Discord simgesi üzerine tıkladığınızda bu simgenin geldiğini görebilirsiniz.

* Yukarıdaki işlemleri yaptığınızda karşınıza çıkan ekranda "bir sunucu oluştur" butonuna tıklayın.

* Sonrasında sunucu adı oluşturma ekranını tıklayıp "oluştur" butonuna basmanız gerekir.

Yukarıdaki işlemleri sorunsuz şekilde tamamladığınızda, Discord kanal açma işlemi tamamlanacaktır. Bu aşamalardan sonra karşınıza kullanıcılara davet için bir link penceresi çıkacaktır. Pencereyi kapattığınız anda otomatik olarak kanala bağlanacaksınız. Kanal simgesindeki "anlık davet oluştur" butonuna tıkladığınızda davet linkini sorunsuz bir şekilde görebilirsiniz. Bu sayede kanalınıza eklemek istediğiniz kişilere davet linki gönderebilirsiniz.

DİSCORD'A PROFİL RESMİ NASIL EKLENİR?

Discord uygulamasının kullanıcılara sunduğu imkanlardan biri de profil resmi ekleme özelliğidir. Discord uygulamasının profil düzenleme ekranının sağ üst köşesinde çark simgesine benzeyen geleneksel "ayarlar" simgesi bulunur. Bu sekmede, Discord resmine tıkladığınızda profil resminin olduğu sayfayı göreceksiniz. Bu sayfaya ulaştığınızda profil resminizi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Profil resminizi internet üzerinden ya da telefonunuzdaki galeri üzerinden seçebilirsiniz.

Discord'un kullanıcılara sunduğu hizmetler sadece profil resmi değiştirme ile sınırlı değildir. Uygulama üzerinden pratik şekilde arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızı eklemek için gerekli olan tek şey arkadaşınızın Discord etiketidir. Bunu bulmak için de uygulamanın sol üst köşesinde bulunan Discord seçeneğine tıklamanız gerekir. Açılan ekranda adınızı görebilirsiniz. Bu ekranda yer alan "ayarlar" sekmesine tıklayarak "Hesabım" bölümünde Discord etiketinizin ne olduğunu görebilirsiniz. Discord ana ekranın "arkadaşlar" bölümünde "arkadaş ekle" butonuna tıklayarak arkadaşlarınıza arkadaşlık isteği gönderebilirsiniz. Profil ekranına eklediğiniz arkadaşlarınızla istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.

DİSCORD NİTRO NEDİR?

Discord Nitro, klasik Discord kullanıcılarından farklı olarak üstün özelliklerin olduğu bir deneyimdir. Ücretli bir uygulama olan Discord Nitro, kullanıcıların hareketli resim dâhil bazı özelliklerden yararlandığı bir platformdur. Bu da diğer kullanıcılardan farklı olmayı ve dikkat çekmeyi sağlayan bir aşamadır.

Discord Nitro, kullanıcılara aynı zamanda etiketlerini özelleştirme imkânı da sunar. Klasik uygulamada rastgele verilen etiket, Discord Nitro sayesinde istediğiniz özelliklere sahip şekilde oluşturulabilir. Ayrıca yalnızca Nitro uygulaması kullananlara özel emojiler de kullanılabilir.

Discord kullanıcılarının uygulama ile ilgili yorumları incelendiğinde, uygulamayı kullananların uygulamadan memnun kaldıkları sonucuna varılmaktadır. Bunun yanında uygulamanın yazışma ve sesli görüşme kalitesinin tatmin edici özelliklerde olduğu göze çarpmaktadır.