Zeka sınırlarını zorlayan viral test! Dikkat testi

Sosyal medyada viral olan kişilik veya dikkat testlerine bir yenisini ekledik. Zeki insanlar bile 5 saniyede ağaç kabuğundaki kurbağayı bulmakta zorlanabiliyor. Ağaç kabuğunun tek tip olması resimdeki kurbağayı bulmayı imkânsız hale getiriyor. Peki zeka sınırlarını zorlayabilen bu dikkat testinde siz başarılı olabilir misiniz? İşte tek soruluk testin detayları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Zekayı zorlayan dikkat testini birçok insan geçemiyor ve başarısız oluyor. Tek tip gibi görünen bu görselde 5 saniyede bir hayvanı bulmak kolay değil. Ağaç kabuğu arasındaki hayvanın ustalıkla saklanması işleri karmaşık hale getiriyor. Zeki insanların bile zorlanabildiği bu testin yüksek dikkat ve zeka gerektirdiği iddia ediliyor.

Bugünkü testimizde sosyal medyada viral olan bir dikkat testine yer verdik. Bu testte gözlem becerisi yüksek olanlar başarılı oluyor. Sizce bu dikkat testinde resimdeki hayvan nerede? Resimde bir adet hayvan gizlidir. Sizler çevrenizdeki insanların dikkatini ölçmek isterseniz bu dikkat testini arkadaşlarınıza veya ailenize gönderebilirsiniz.

Dikkat testlerinde ya da optik illüzyon testlerinde belirlenen süre içinde gizlenen hayvanların bulunması isteniyor. Bu testte ağaç kabukları arasında kurbağanın 5 saniye içerisinde bulunması isteniyor. Ancak görselin karmaşık ve renklerin benzer olması 5 saniyeyi zorlu hale getiriyor. Bu nedenle sadece yüksek dikkat ve zeka seviyesine sahip insanların 5 saniyede başarılı olabilecekleri iddia ediliyor.

Bu test sosyal medyada 901 kişiye gösterildi 12 kişi 5 saniyede başarılı olabildi. Bunun sonucunda dikkatli,zeki ve gözlem gücü yüksek insanların başarılı olabilecekleri iddia edildi. Peki, zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte, 5 saniye içinde sizağaç kabukları arasındaki kurbağayı görebilir misiniz?

AĞAÇ KABUĞUNDAKİ KURBAĞA NEREDE?

Dikkat testinde kurbağa görselinin tek ve gizli olması, 5 saniyede bulunmasını zorlaştırabiliyordu. Bu yüzden görsele bakan herkes ilk etapta kurbağayı göremedi.

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu dikkat testinde istenilen görseli bulamadıysanız aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte kurbağının yeri...