DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 DGS yerleştirme sonuçları bekleniyor...

29 Ağustos'ta başlayan DGS süreci bitti. Tercih ekranı dün akşam 23:59'da kapandı. Adaylar bu süre sonuna kadar tercihlerini onaylayabilecek. Tercih işlemlerini tamamlamış olan adaylar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih dönemi dün sona erdi. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapabiliyor. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekiyor.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercih sonuçları için ÖSYM'den bir tarih verilmedi. Ancak sonuçların yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi adına önümüdeki 2 hafta içerisinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2023-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2023-2024 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM'nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir