2023 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları neden hala açıklanmadı? İşte sorgulama ekranı

29 Ağustos'ta başlayan DGS tercih dönemi 5 Eylül'de sona erdi. Bu sene DGS sınavına katılan ve tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Tercih sonuçlarına göre bir fakülteye yerleştirilen önlisans mezunları bu sene eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecek. Peki, DGS sonuçları neden hala açıklanmadı? 2023 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih sonuçları bekleniyor. Sınava katılan adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda gerçekleştirdi. Sıra sonuçların açıklanmasına ve kayıt sürecine geldi. Peki, DGS sonuçları neden hala açıklanmadı? 2023 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercih sonuçları için ÖSYM'den bir tarih verilmedi. Ancak sonuçların yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi adına önümüzdeki 2 hafta içerisinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2023-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2023-2024 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM'nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir