DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM DGS sonuç tarihi 2024

DGS sınavı bu hafta sonu uygulanıyor. Önlisans eğitimini lisansa tamamlamak isteyen adayların katılacağı sınavda yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak. DGS sonuçları sadece 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM DGS sonuç tarihi adaylar tarafından araştırılıyor. Sınav, 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanıyor. Sınava katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Sonuçların açıklanacağı tarih ÖSYM takviminde yer aldı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

DGS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? DGS puan hesaplama nasıl yapılıyor?

Adayın sınav sonuç bilgisinde; a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları b) Ön lisans başarı puanı c) 2024-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

DGS ilk ve son kaç dakika çıkılmaz? DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.