DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) sonuç tarihi

DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 30 Haziran'da uygulanan Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takviminde yer alan tarihte açıklanacak. Adaylar DGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2024 DGS sonuç tarihi

DGS sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'na (2024 DGS), 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen 300 binden fazla aday katıldı. Sınavda adaylara sayısal ve sözel testlerden oluşan 100 soru yöneltildi ve 135 dakika süre verildi. Yapılan değerlendirme sonrasında DGS 2024 sınav sonuçları, ÖSYM'nin AİS ekranından erişime açılacak. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanacağı tarih

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 ÖSYM sınav takviminder yer alan bilgilere göre; Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) sonuçları 14 Ağustos'ta erişime açılacak.

Adaylar DGS sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

DGS TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. DGS tercihlerinin Ağustos ayının son haftası itibariyle başlaması bekleniyor. DGS tercih kılavuzu ise tercihler başlamadan önce ÖSYM tarafından erişime açılacak.

ÖSYM tarafından yayımlanacak olan 2024 DGS tercih kılavuzunda adayların geçiş yapabilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri, kontenjanları ve özel koşulları yer alacak.