DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? DGS ilk kaç dakika çıkmak yasak?

DGS, ÖSYM takvimine göre 16 Temmuz 2023 günü gerçekleşecek. Sınava katılacak adaylar sınavın ne zaman başlayacağını ve ne zaman sona ereceğini öğrenmek istiyor. Peki, DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? DGS ilk kaç dakika çıkmak yasak?

DGS bu pazar uygulanıyor. 2023-DGS sonuçları sadece 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Sınava katılacak önlisans mezunları sınav saati ve süresi ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? DGS ilk kaç dakika çıkmak yasak?

DGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Adayların, sınav günü saat 10.00'a kadar sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak.

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınavda cevaplama süresi 135 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

DGS İLK KAÇ DAKİKA ÇIKMAK YASAK?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.

Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir.