DGS ilk ve son kaç dakika çıkılmaz? DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

DGS sınavı bu hafta sonu uygulanıyor. 2024-DGS sonuçları sadece 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır. Sınava katılan adaylar ve refakatçileri kaçta başlayıp, kaçta biteceğini sorguluyor. Peki, DGS ilk ve son kaç dakika çıkılmaz? DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

2024 Dikey Geçiş Sınavı ÖSYM tarafından 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak. Sınava katılan adaylar ve refakatçileri sınav süresi ile ilgili aramalarını hızlandırdı.Peki, DGS ilk ve son kaç dakika çıkılmaz? DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

DGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

30 Haziran Pazar günü uygulanan DGS sınavı saat 10.15'te başlayacak, 135 dakika sürecek. Sınav, 11:50'de sona erecek.

DGS İLK VE SON KAÇ DAKİKA ÇIKILMAZ?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.

Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir.

Salonda sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 100 dakikası tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir.

Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını, salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabileceklerdir. Sınavın cevaplama süresinin bitiminde soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları salon görevlileri tarafından adaylardan toplanacak ve koruma altına alınarak hemen paketlenecektir. Paketler hiçbir biçimde açılmayacaktır.