DGS giriş belgesi sorgulama ekranı: DGS giriş yeri nasıl öğrenilir?

DGS sınavı için geri sayım başladı. 2023 DGS başvuruları 26 Mayıs'ta başladı, 5 Haziran'da sona erdi. Sınav bu hafta sonu uygulanacak. Sınava katılacak adaylar giriş belgelerini indirmek istiyor. Peki, DGS giriş yeri nasıl öğrenilir? İşte DGS giriş belgesi sorgulama ekranı...

DGS giriş belgesi sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 Dikey Geçiş Sınavı'na (2023-DGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Peki, DGS giriş yeri nasıl öğrenilir?

DGS GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

DGS giriş yeri nasıl öğrenilir?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 06 Temmuz 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.

16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-DGS için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacaktır.

Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır. 1.4. DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.