DGS geç başvuru ekranı: DGS geç başvuru ücreti 2023 ne kadar?

DGS geç başvuru ekranı yoğun ilgi görüyor. ÖSYM takvimine göre sınav, 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak. DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacaktır. DGS başvurularını yapmamış olan adaylar bugün geç başvuruda bulunabiliyor. Peki, DGS geç başvuru ücreti 2023 ne kadar?

DGS geç başvuru ücreti araştırılıyor. 2023-DGS sonuçları sadece 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır. Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır. Peki, DGS geç başvuru ücreti 2023 ne kadar? DGS geç başvuru ücreti nasıl yapılır?

DGS GEÇ BAŞVURU EKRANI

GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DGS geç başvuruları 13 Haziran 2023 tarihinde alınıyor. Sınav ücreti aynı gün ödeniyor. DGS geç başvurular https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yapılıyor. Başvurular T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile yapılabiliyor.

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETİ

Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, yüzde 50 artırımlı olarak aynı gün ödenecektir. Buna göre sınav ücreti 405 TL olarak belirlendi.

Ödemeler ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden yapılabilecek.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2023-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2023-2024 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.