Üniversite öğrencisi adaylarının bekleyişi sürüyor... DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

2023-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında alındı. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla gerçekşleştirildi. Tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? belli mi? İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçtiğimiz hafta DGS ek tercihlerini aldı. Tercih süreci 4 Ekim'de sona erdi. Tercih süreci boyunca işlemini tamamlayan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını ve kayıtların ne zaman yapılacağını sorguluyor. Peki, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

DGS ek tercih sonuçları için bir tarih verilmedi. Sonuçların 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz sene tercih işlemleri 10 Ekim tarihinde sona ermiş ve yerleştirme sonuçları ise 17 Ekim'de açıklanmıştı.

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK'e elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan ve sınava başvuran adaylar, yükseköğretim programları tercih süreci başlamadan önce T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2023-DGS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler. Yabancı uyrukluların Türkiye'deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.