DGS ek tercih tarihleri belli oldu! DGS ek tercih ne zaman alınacak?

2023 DGS ek tercih süreci gündemde merakla araştırılıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaları yakından takip eden önlisans mezunları DGS ek yerleştirmenin ne zaman yapılacağını sorguluyor. Peki, DGS ek tercih ne zaman alınacak? DGS ek tercih tarihleri belli mi?

2023 DGS ek tercih tarihleri araştırılıyor. Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) yerleştirme sonuçlarına göre bir yere yerleşen adayların kayıt süreci 14 Eylül - 20 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Peki, DGS ek tercih ne zaman alınacak? DGS ek tercih tarihleri belli mi?

2023 DGS EK TERCİH TARİHLERİ BELLİ OLDU

2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) Ek Yerleştirme tercih işlemleri, 29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 29 Eylül 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecektir. Tercih işlemleri, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Kayıtların tamamlanmasının ardından DGS için ayrılan ve dolmayan kontenjanlar ÖSYM'ye bilgidirilecek ve bu doğrultuda yeni bir kılavuz hazırlanacak.

DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandıktan sonra ek tercih süreci de başlayacak.