DGS BAŞVUR! DGS BAŞVURU ÖSYM AİS EKRANI! DGS ne zaman, hangi ay, hangi gün yapılacak?

DGS BAŞVURU EKRANI erişime açıldı. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre DGS'ye katılmak isteyen adaylar başvurularını bugün itibarıyla gerçekleştirebiliyor. Peki, DGS ne zaman, hangi ay, hangi gün yapılacak? DGS başvuruları nasıl gerçekleşecek? DGS ile ilgili merak edilen tüm detaylar DGS başvuru kılavuzunda açıklandı. İşte DGS başvuru adımları...

DGS BAŞVURU EKRANI'nda yoğunluk başladı. ÖSYM'nin duyurusunu bekleyen önlisans son sınıf öğrencileri ile mezunları için başvuru ekranı erişime açıldı. Sınava başvurular, 13 – 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 10 gün içerisinde başvurusunu yapamayanlar ileri bir tarigte geç başvuruda da bulunabilecek. DGS ne zaman, hangi ay, hangi gün yapılacak? İşte DGS başvuru ekranı...

DGS BAŞVUR! DGS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLA!

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Son dakika ÖSYM DGS başvuru ekranı açıldı! 2022 DGS başvuru kılavuzu yayınlandı!

2022-DGS'de her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2022-DGS'de soru sayısı 100 olacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacaktır.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

DGS başvuru ücreti yatacak bankalar hangileri? DGS başvuru ücreti 2022 ne kadar?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır.

2022-DGS sonuçları sadece 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır.