İstanbul toplanma alanları e-devlet sorgulama ekranı! Deprem toplanma alanları neresi?

Deprem toplanma alanları için bilgiler e-devlet sistemi üzerinden vatandaşlar ile paylaşılıyor. Ülkemizde meydana gelen acı olayların ardından olası deprem riski ile her an karşı karşıyayız. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar da en uygun toplanma alanları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Deprem toplanma alanları neresi? İstanbul toplanma alanları sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Deprem toplanma alanları vatandaşlar tarafından araştırılan başlıklardan oldu. Ülkemiz deprem bölgesinde bulunmaktadır. Bu doğal afette almamız gereken tedbirler haricinde afet sonrası toplanılmaya en uygun güvenli alanlar toplanma bölgeleridir. Peki, Deprem toplanma alanları neresi? İstanbul toplanma alanları sorgulama ekranı!

DEPREM TOPLANMA ALANLARI NERESİ?

AFAD, resmi sitesi üzerinden konu hakkında bilgi verdi .Acil toplanma alanları herhangi bir afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanlar olduğunun altı çizildi.

Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyen İstanbullular E-Devlet'e (https://www.turkiye.gov.tr) giriş yaparak "Acil Toplanma Alanı Sorgulama" başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebileceklerdir.

E-devlette ilgili başlık aratıldıktan sonra kendi il, ilçe ve mahallenizi seçerek deprem toplanma alanlarına ulaşabilirsiniz.

DEPREM TOPLANMA ALANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Deprem çantası nasıl hazırlanır? AFAD deprem çantasında olması gerekenler neler?

TOPLANMA ALANLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Her açık ya da boş alan, toplanma alanı olmaya uygun nitelik taşımıyor. Toplanma alanları belirlenirken çeşitli kriterler bir arada değerlendiriliyor. Her bir kriterin önemi ağırlıklı olarak hesap ediliyor ve kriterleri karşılama durumuna göre o yerin toplanma alanı olup olamayacağı tespit ediliyor. Afet ve acil durum toplanma alanı tespit kriterlerini, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturuyor. Bu kriterleri ağırlıklı hesaplamaya uygun olarak karşılayan yerler, toplanma alanı olarak tespit ediliyor.