Demir kapı üzerine devrilmişti! Öldüren ihmale 24 taksitle ceza

Öldüren ihmale 24 taksitte 24 bin TL. Kocaeli'de okulun demir kapısının üzerine düştüğü Mehmet Ali İşler'in ölümüyle ilgili davada yargılanan 3 kişiye 24'er bin lira ceza verildi, o da 24 taksite bölündü.

DHA

Kocaeli Derince'de 3 yıl önce Turgut Reis İlkokulu'nun bahçesinde oynarken üzerine raylı demir kapı devrilen 1. sınıf öğrencisi Mehmet Ali İşler (7) hayatını kaybetti. Kontrol görevlisi Kemal Yücesan, ihale kabul komisyonu üyesi Tarık Topaloğulları ve kapıyı yapan firmanın sahibi Hüseyin Er, 4 yıl hapse çarptırıldı. İyi hal indirimiyle 3 yıl 4'er aya indiren hapis cezaları mahkeme tarafından 24'er bin lira para cezasına çevrilerek 24 taksitte ödenmesine karar verildi. Sanıklardan Mustafa Dursun'un 2 yıl 1 aylık hapis cezası da 15 bin 200 liraya çevrildi. Bu ceza da 24 taksitle ödenecek. Okul müdürü, müdür yardımcısı, nöbetçi öğretmen ile kapının imalatçısı ise beraat etti.

SANIKLARI DEĞİL, BİZİ CEZALANDIRDILAR

Selahattin ve Reyhan İşler çifti, çocuklarının ölümüyle ilgili verilen cezaya isyan etti: "Bizi cezalandırdılar, sanıkları ödüllendirdiler. Gözyaşlarımızın hesabını kim verecek? Bu karara itiraz edeceğiz."