Daha önce hiç böyle görmediniz! Satürn'ün en net görüntüleri paylaşıldı

James Webb Uzay Teleskobu, Satürn'ün şimdiye kadarki çekilmiş en net görüntülerini yakaladı. NASA tarafından paylaşılan görüntülerde, Satürn'ün atmosferi ve halkaları net bir şekilde görülebiliyor.

aksam.com.tr

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın James Webb Uzay Teleskobu, Satürn'ün şimdiye kadarki çekilmiş en net görüntüsünü yakaladı. NASA tarafından paylaşılan görüntülerde, Satürn'ün halkaları, atmosferi ve şekli net bir şekilde görülebiliyor.

25 Aralık 2021'de uzaya gönderilen dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb, yeni bir keşfe daha imza attı.

İŞTE SATÜRN'ÜN EN NET GÖRÜNTÜSÜ

NASA, James Webb uzay teleskobu sayesinde Satürn'ün çekilmiş son görüntülerini paylaştı.

James Webb uzay teleskobuyla çekilen görüntüler sayesinde, Satürn'ün atmosferi hakkında şaşırtıcı ayrıntılar da keşfedildi.

Paylaşılan görüntüde, Satürn'ün, güneş ışığının metan gazı tarafından neredeyse tamamen emilmesi nedeniyle aşırı derecede karanlık görünmesi dikkat çekti.

Bununla birlikte, NASA'ya göre halkalar parlak kalıyor ve bu fotoğrafta gezegenin "olağandışı görünümünü" yansıtıyor.

Satürn'ün uyduları Dione, Enceladus ve Tethys sol tarafta yer alırken, sağ tarafta Cassini bölümü, Encke boşluğu ve A, B, C ve F halkaları gösteriliyor. Cassini bölümü, Satürn'ün halka sistemindeki boşlukların en büyüğü olarak biliniyor.

NASA, James Webb uzay teleskobunun çektiği net görüntülerle birlikte Satürn'ü, atmosferini, halkalarını ve uydularını daha yakından incelemeyi planladığını açıkladı.