CS:GO'dan hayal kırıklığı yaratan karar! Dust 2 kaldırıldı mı?

Oyunseverler için bambaşka bir yere sahip olan Counter Strike: Global Offensive dün gece yayınladığı bir güncelleme ile hayal kırıklığına uğrattı. Valve, efsane harita Dust 2 ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Milyonlarca oyun tutkunu “Dust 2 kaldırıldı mı?” sorusuna cevap aramaya başladı. İşte merak edilen sorunun cevabı...

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Video oyunları arasında ismi efsaneler arsına altın harflerle kazınmış Counter Strike: Global Offensive oyun severleri üzecek bir karara imza attı. Valve'ın dijital oyun platformu Steam üzerinden oynan CS:GO Dust 2 haritası ile ilgili aldığı kararla büyük tepki çekti. Peki, Dust 2 kaldırıldı mı, neden kaldırıldı?

DUST 2 KALDIRILDI MI?

Counter Strike: Global Offensive tarafından yayınlanan yeni güncellemede birçok değişikliğe gidildi. Alınan en radikal karar ise Dust'nin profesyonel maç havuzundan çıkarılması oldu. Dust 2 yerine daha önce kaldırılan Anubis haritası eklendi.

DUST 2 HARİTASI RANKED OYUNLARDA VAR MI?

Oyuncular Dust 2'nin yalnızca profesyonel maçlarda mı yoksa competitive maçlarda da mı kaldırıldığını merak etmeye başladı. Dust 2 şu an ranked karşılaşmalarında hala oynanabiliyor. Harita, yalnızca profesyonel maç havuzundan çıkarıldı.

Güncelleme sonrasında Pro maç havuzu şu şekilde oldu;

Inferno

Nuke

Mirage

Vertigo

Overpass

Ancient

Anubis

AWP MERMİSİ 5'E İNDİ

Yeni güncelleme ile birlikte yapılan değişikliklerden bir tanesi de AWP mermisinin 5'e inmesi oldu. Ayrıca Counter takımının en güçlü silahlarından M4A1-S de güçsüzleştirildi. Buna göre M4A1-S uzak mesafede artık daha az hasar verecek.