Çöp kapan tutun hareketi nasıl yapılacak? Çöp kapan tutun hareketi nedir?

Deprem tatbikatı tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek. Bugün saat 18:57'de düzenlenecek olan tatbikatta televizyonlardan ve radyolardan otomatik olarak anons olarak geçilecek. Çöp kapan tutun hareketini önem arz ettiği deprem tatbikatı 1999 Düzce depreminin 23.yılı sebebiyle gerçekleştirilecek. Çöp kapan tutun hareketi nedir? Çöp kapan tutun hareketi nasıl yapılacak?

Türkiye'nin 81 ilinde ve KKTC'de deprem tatbikatı bugün gerçekleştiriliyor. 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümü sebebiyle düzenlenen tatbikatta çöp kapana tutun hareketi uygulanacak. Çöp kapan tutun hareketi nedir? Çöp kapan tutun hareketi nasıl yapılacak?

ÇÖP KAPAN TUTUN HAREKETİ NEDİR?

Çöp kapan tutun hareketi ile deprem anında sağlam bir eşyanın yanına geçerek üzerimize düşecek olan nesnelerden başımızı korumamız anlamına gelir.

Bu hareket sırasında bir elimizle nesneyi tutarken diğer elimizle boyun ve baş bölgemizi korumalıyız.

ÇÖP KAPAN TUTUN HAREKETİ NASIL YAPILACAK?

Anonsla birlikte ilk olarak çöküp sağlam bir nesnenin altına girilmeli veya yanına geçilmeli. Pencere yakınındaysanız sırt kısmınız pencereye dönük olması lazım. Kapanıp, başınızı ve ensenizi düşen cisimlerden koruyacak şekilde durmalısınız. Sarsıntı sona erene kadar, sallanan nesneyle beraber hareket edebilmek için nesneye tutunmanız ve nesneyi tutarken de kollarınızı yüzünüze koymanız gerekmektedir. Çünkü afet esnasında uçuşan cisimlerden yüzünüzü ve gözünüzü böylece koruyabilirsiniz.

Tatbikat neden 18.57 de yapılacak? 12 Kasım deprem tatbikatında siren sesi çalacak mı, nasıl olacak?