Çocuğu olan ailelere 300-400-600 TL direkt ödeniyor! ASHB duyurdu! Paranızı PTT'den çekebilirsiniz!

Çocuğu olan ailelere doğum yardımı kapsamında tek sefere mahsus ödeme yapılıyor. Devlet Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı aracılığıyla yardım başvurularını almaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yeni doğum yapmış annelere ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapıyor. Ödemeler PTT üzerinden hesaplara yatırılıyor. İşte bilinmesi gerekenler

aksam.com.tr

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Doğum yardımı bu yardımlardan bir tanesi. Bakanlık tarafından çocuğu olan ailelere doğum yardımı kapsamında en az 300 TL, en fazla 600 TL yatırıyor. Ödemeler ise PTT'den hemen alınabiliyor. Doğum yardımı için başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra ödemeler hesaplara aktarılıyor. Başvuruya dair bilinmesi gereken tüm detayları aksam.com.tr olarak sizler için derledik.

BAŞVURULAR ALINIYOR

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur.

ÖDEMELER NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILIR?

Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Doğum Yardımı, Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilir. Annenin veya babanın veyahut her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekmektedir. Doğum Yardımı, 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir.

Bu tarihten önce doğan çocuklar için Doğum Yardımı verilmez. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15.05.2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılır.