Gelinim Mutfakta'da günün yemeği çoban payı seçildi. Meşhur bir tarif olan bu lezzet bir kez daha izleyicilerden tarafından yoğun bir şekilde araştırılacak. Peki, Gelinim Mutfakta çoban payı nasıl yapılır? İşte sizler için lezzetli çoban payı tarifine haberimizde yer verdik.
1 1/2 pound patates
1/4 fincan yarım buçuk
2 ons tuzsuz tereyağı
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yumurta sarısı
Et dolgusu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı doğranmış soğan
2 havuç, soyulmuş ve küçük doğranmış
2 diş sarımsak, kıyılmış
1 1/2 pound öğütülmüş kuzu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı domates salçası
1 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı taze doğranmış biberiye yaprağı
1 çay kaşığı taze doğranmış kekik yaprağı
1/2 su bardağı taze veya dondurulmuş mısır taneleri
1/2 su bardağı taze veya dondurulmuş bezelye
ÇOBAN PAYI NASIL YAPILIR?
Fırını önceden ısıtın. Patatesleri soyun ve 1/2 küp şeklinde kesin. Orta boy bir tencereye koyun ve soğuk suyla kaplayın. Yüksek ateşe koyun, örtün ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağını açın, kaynamayı sürdürmek için ısıyı azaltın ve yumuşayana ve maşayla kolayca ezilene kadar, yaklaşık 10 ila 15 dakika pişirin. Yarım buçuk ve tereyağını mikrodalgaya dayanıklı bir kaba koyun ve yaklaşık 35 saniye ısınana kadar mikrodalgada ısıtın. Patatesleri bir kevgir içinde boşaltın ve ardından tencereye geri dönün. Patatesleri ezin ve ardından yarım buçuk, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve pürüzsüz olana kadar ezmeye devam edin. İyice birleştirilene kadar sarısı karıştırın.
Patatesler pişirilirken, dolguyu hazırlayın. Yağı bir sote tavasına koyun ve orta yüksek ısıya ayarlayın. Yağ kızınca soğan ve havuçları ilave edin ve rengi dönene kadar yaklaşık 3 ila 4 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Kuzu eti, tuz ve karabiberi ekleyin ve kızarana ve yaklaşık 3 dakika pişene kadar pişirin. Eti un serpin ve kaplayacak şekilde fırlatın, bir dakika daha pişirmeye devam edin. Domates salçası, tavuk suyu, biberiye, kekik ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Kaynatın, ısıyı en aza indirin, örtün ve 10 ila 12 dakika veya sos hafifçe kalınlaşana kadar yavaşça pişirin.
Kuzu karışımına mısır ve bezelye ekleyin ve 11 x 7 inçlik bir cam pişirme kabına eşit olarak yayın. Karışımın köpürmesini önlemek için kenarlardan başlayarak kenarlardan başlayarak patates püresi ile doldurun ve kauçuk bir spatula ile pürüzsüz hale getirin. Fırının orta rafındaki parşömen kaplı yarım tepsiye yerleştirin ve 25 dakika ya da sadece patatesler kızarana kadar pişirin. Servis yapmadan önce en az 15 dakika bir soğutma rafına çıkarın.