Clio için olmaz denilen fiyat: 360 bin TL! Renault gemileri yaktı...

Renault otomotiv firması, Türkiye'de Clio modeli ile pek çok otomobil tutkunun dikkatini çekebiliyor. Bunun yanı sıra Renault firmasının 360 bin TL'den yeni bir Clio otomobil modeli sunacağı da konuşuluyor. İşte detaylar…

Renault otomotiv firması, Türkiye'de Clio otomobil modeli ile ön plana çıkabiliyor. Nitekim hem göze hem de cebe hitap edebilen Clio modeli, Türkiye'deki en fazla tercih edilen bazı otomobil modelleri arasında da yer alıyor. Bunun yanı sıra Renault'un 360 bin TL'den yeni bir Clio modelini satışa çıkartacağının konuşulması, adeta Renault gemileri yaktı dedirtebiliyor.

RENAULT GEMİLERİ YAKTI

Elektrikli otomobil modellerinin yaygınlaşması, otomotiv sektöründeki rekabeti de artırabiliyor. Bunun sonucunda ise rekabete katılmak isteyen otomotiv firmaları, çeşitli kampanyalar düzenleyebiliyor ya da fiyat düşürme yolunu tercih edebiliyorlar.

Özellikle Asya pazarındaki otomobil modellerinin uygun olduğu göze çarpabiliyor. Nitekim Renault'un da söz konusu rekabete direnebilmek için daha uygun bir Clio modeli üzerinde çalışmalara başladığı söyleniyor. Nitekim söz konusu yeni Renault Clio modelinin, 360 bin TL'den satışa çıkartılacağı da iddia ediliyor.

CLİO İÇİN OLMAZ DENİLEN OTOMOBİL FİYATI: 360 BİN TL

Renault Clio modelinin güncel fiyatının neredeyse yarısı fiyatına sunulacak olan yeni Clio modelinin 360 bin TL gibi uygun bir fiyattan sunulacağı söyleniyor. Bu nedenle söz konusu fiyat, pek çok kişi için olmaz bile dedirtebiliyor.

Ancak söz konusu yeni otomobil modelinde, elektrikli bir motor kullanılacağı ve 200 km'lik menzile sahip olacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra maksimum hızının saatte 70 km olacağı düşünülüyor. Bu nedenle şehir içi kullanımlarına uygun bir otomobil olacağı da söyleniyor. Ayrıca söz konusu otomobilde, klima gibi opsiyonların olmayacağı ve bu nedenle fiyatının uygun olacağı söyleniyor. Karşılaştırma yapılacak olursa, şu anda 369 bin TL'den sunulan Citroen Ami modeli ile benzerlik gösterebileceği düşünülüyor.

Fransız kaynaklara göre, Renault'un söz konusu modelinin ilk olarak Asya pazarında satışa sunulması bekleniyor. Bunun yanı sıra Türkiye'de 360 bin TL'den satışa sunulacağı düşünülüyor. Ancak resmi bir açıklama olmadığından dolayı, söz konusu fiyat ve otomobil henüz kesinlik içermiyor.

Fiat'tan anahtar teslim ucuz Egea fırsatı! 2023'ün en çılgın otomobil kampanyası