Çinkoyu yemeklere böyle ekleyin! Çocukta iştahsızlık sorununu bitiriyor

Çocuklarda iştahsızlık ebeveynleri üzen bir durum. Çocuklarda iştahsızlığı azaltmanın birkaç yolu var ama bunlar arasında en önemlisi çinkoyu hayata dahil etmek. Çinko protein yapıcı faydasıyla çocuklarda iştahsızlığı azaltıyor. İşte öneriler...

Çocuklarda büyüme ve gelişim için çinko önemli bir mineraldir. Özellikle çocukta iştahsızlık sorunundan yararlanıyorsanız çinkoyu yemeklere dahil etmeniz gerekiyor.

Çocuklarda iştahsızlık için uzmanların birkaç önerisi bulunuyor. İşte çinko ve birkaçının detayları...

Çinko

Çinko çocukta iştahı açar. Çinko için kaju, fındık, süt ve süt ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bunları çocuğunuzun yemeklerine veya atıştırmalıklarına dahil etmeyi deneyin. Yer fıstığı iştah artırıcı ve protein yapıcı özellikleriyle bilinir. Fındık ezmesi veya kavrulmuş olarak çocuğunuzun diyetine dahil edebilirsiniz.

Su tüketimi

Çocuğunuzun sabahlarına, günlük süt alımından önce bile bir bardak su ile başlayın. Sabahları ilk iş olarak su içmek, vücutlarının su miktarının yeniden sağlanmasına yardımcı olur ve sindirimi iyileştirir. Ayrıca çocuğunuza yemeklerden yarım saat önce su içiriniz. Yemekten önce su içmek iştahını artırmaya yardımcı olduğundan çocuğunuzun bunu bir alışkanlık haline getirmesi önemle tavsiye edilir.

Çocuğunuzun öğün aralarında meyve suyu veya süt gibi içecekler yerine su içmesine izin verin. Bu çocuğunuzun daha hızlı doymasını sağlayarak iştahını azaltır, onların daha fazla yiyecek ve besin almalarını engeller. Bunun olmasını önlemek için, yemeklerin yanında veya hemen sonrasında süt veya meyve suyunu eşleştirin.

İki saatte bir yiyecek verin

Çocuk aç hissetmediği için yemek konusunda seçici olabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için onları her iki saatte bir küçük porsiyonlarla beslemeyi deneyin. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden oluşan üç normal öğün, küçüklerin iştahını yeterince uyarmayabilir. Öğün aralarında muz, fındık, meyve gibi hafif atıştırmalıklar vermek iştahlarını artırmanın yanı sıra besin sağlamalarına da yardımcı olabilir.

Kahvaltı

İyi ve sağlıklı bir kahvaltı yapmak miniklerin iştahını artırmaya yardımcı olur ve vücudun metabolizmasını hızlandırır.

Tatlılar

Meyve bazlı tatlıların da çocukları yemeklerini daha hızlı bitirmeye teşvik ettiği kanıtlanmıştır. Tatlınıza meyve eklemek çocuğunuzun iştahını artırmaya yardımcı olabilir, bu da sindirime yardımcı olur ve metabolizmayı geliştirir. Elma ve çilek gibi meyveler çocuğun iştahını artırmaya yardımcı olur. Meyvelerin yanı sıra yoğurt da iyi bir alternatiftir. Yoğurt, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan sağlıklı prebiyotikler ve kalsiyum içerir, aynı zamanda iştah açıcı bir işlev de görür. Sağlıklı bir tatlıya başka bir alternatif ise meyve ve sebzeleri dahil edebileceğiniz bir smoothie olabilir.

Çocuğunuzun iştahını canlandırın

Küçük lokmalarla başlayın

Küçük yiyecek lokmaları, metabolizmayı çalıştırdığı için iştahın artmasına yardımcı olur. Çocuğunuza daha küçük lokmalarda yiyecek sunarak, onun yiyecek isteğini giderek artıracaktır.

Besin çeşitliliğini artırın

Çocuklar alışık olmadıkları doku ve tatlardan dolayı yeni yiyecekleri denemeye genellikle daha az istekli olurlar. Bunu düzeltmek için çocuğunuzun yemeklerini sevdiği veya aşina olduğu besleyici yiyeceklere göre düzenleyerek başlayabilirsiniz. Çocuğunuzun öğünleri en sevdiği yiyecekleri içeriyorsa, yiyecek alımını artırma olasılığı daha yüksektir. Bu, iştahın artmasına yardımcı olur ve çocuğunuzun benzer olduğu yemek planlarını değiştirdikten sonra yavaş yavaş yeni yiyecekleri dahil etmeye çalışabilirsiniz. Çok geçmeden çocuğunuz daha çeşitli yiyecekleri kabul etmeye istekli olacaktır.

Atıştırmalıktan kaçının

Çocuğunuz, gün boyunca küçük porsiyonlarda yiyecek atıştırabileceğinden ve normal öğünler için çok az iştahı olabileceğinden veya hiç iştahı kalmayabileceğinden, aslında hiçbir zaman acıkmayabilir. Bunun olmasını önlemek için uzmanlar, çocuğunuzu planlanan zamanlamalarda beslemeyi ve her öğünü yaklaşık iki ila üç saat arayla yapılmasını tavsiye ediyor. Bu, çocuğunuzun açlık sinyallerini geliştirmesine ve vücudunun doğru açlık ile yemek yeme arasında sağlıklı bağlantı kurmayı öğrenmesine yardımcı olduğu için çok önemlidir.