Çin ve ABD gizliyor! Koronavirüs Wuhan'da üretilip dünyaya yayıldı

Bir dönem Wuhan'daki laboratuvarda çalışan ABD'li bilim insanı Andrew Huff, koronavirüsün ABD'li fon sağlayıcıların desteğiyle Çin'de üretilip sızdırıldığını iddia etti.

Koronavirüsün kökeni, nasıl ve ne zaman ortaya çıktığına dair henüz net bir bilgiye sahip olmayan bilim dünyası ABD'li bilim insanı Andrew Huff'ın sözlerini tartışıyor. New York Post'ta yer alan habere göre, bir dönem Wuhan'daki tartışmalı laboratuvarda çalışan Huff virüsün insan yapımı olduğunu ve pandemiden 2 yıl önce Wuhan'daki laboratuvardan sızdığını öne sürdü.

ABD, WUHAN'A FON SAĞLADI

EcoHealth Alliance ile ABD hükümeti fon sağlayıcıları arasındaki elektronik posta yazışmalar ortaya çıkmış, yazışmalarda yarasalar ve diğer yüksek riskli türlerden alınan viral DNA'ların Haziran 2017 ile Mayıs 2019 arasında Wuhan'daki tesise gönderildiği bilgisi yer almıştı. Ancak bu bilgilerin tamamı Eylül 2019'da Çin tarafından kaldırıldı. Huff, sağlanan hibe fonunun 'SARS-CoV-2'nin yaratılmasıyla' bağlantılı olduğuna inanıyor. Dr Andrew Huff, ABD istihbarat topluluğunun bu çalışmanın farkında olduğunu ve bu işe karışmış gibi göründüğünü" iddia ediyor.