Çikolatanın acısını o sebzenin suyunu tüketin! Yüksek tansiyonu düşürüyor

Bazı besinler, içecekler ve sebzelerin suyu yüksek tansiyonu düşürüyor. Araştırmalarla desteklenen bu besinleri her gün tüketebilir bu şekilde kan basıncını normale dönüştürebilirsiniz. İşte yüksek tansiyon için çikolatasından meyvesine ve sebzesine kadar öneriler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yüksek tansiyonu olanlar genelde her gün ilaç almaktan bıktığını söyler. Yüksek tansiyonu doğru sebzeler, meyvelerle ve çikolatayla da dengeleyebilirsiniz. Araştırmalara konu olan bu besinler yüksek tansiyon için çok faydalı ve kan basıncını normal aralığa getiriyor. Tek yapmanız gereken düzenli olarak tüketmek...

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜREN ÖNERİLER

Araştırmalara göre yaban mersini, pancar, acı çikolata, kivi ve yulaf yüksek tansiyonu düşürüyor. Peki, hangisi nasıl tüketilmeli?

1. YABAN MERSİNİ

Yaban mersini ve çilek, bir tür flavonoid olan antosiyaninler adı verilen antioksidan yapıları içerir. Araştırmalar, özellikle yaban mersini ve çilek olmak üzere en yüksek antosiyanin alımına sahip olanların, düşük antosiyanin alımına sahip olanlara kıyasla yüksek tansiyon riskinde yüzde 8 azalma olduğunu satışlara seriyor. Meyveleri yemeklerden sonra atıştırmalıklar veya tatlı olarak tüketin ya da smoothie ve parça parça birleştirin.

2. PANCAR

Pancar suyu kısa ve uzun süreli kan basıncı düşebilir. Araştırmalara göre 4 hafta boyunca her gün 1 bardak pancar suyu içen önlü kontrollü kan basıncı düşüyor. Bazı değişiklikler için bu değişiklik kan basıncı normal aralığa getirildi. Her gün bir bardak pancar suyu, salatalara pancar seçmek veya sebzeler sağlıklı bir garnitür olarak arşivlemeye yardımcı olabilir.

3. ACI ÇİKOLATA

Araştırmalar 15 denemeden biri, kakao açısından zengin çikolatanın hipertansiyonu veya prehipertansiyonu olan enerji kan basıncını düşürdüğünü gösteriyor. En az yüzde 70 kakao içeren yüksek kaliteli çikolata seçin ve her gün tek bir kare veya yaklaşık 1 ons büyüklüğünde bir parça tüketin.

4.KİVİ

Araştırmacılar elma ve kivinin hafif yüksek tansiyonu olan insanların üzerindeki varlıkları karşılaştırdılar. Buna göre, günlük bir veri miktarı, seviyesi hafif yükselmiş ve basınç düşebilir. 8 hafta boyunca günde üç kivi yemenin, aynı dönemde bir elma ortalaması hem sistolik hem de diyastolik kan basıncında daha önemli bir azalmaya yol açtığını buldular. Kivi, öğle yemeğinde veya smoothie'ye eklenerek tüketilebilir.

5.YULAF

Yulaf, beta-glukan adı verilen bir lif türü içerir. Bazı araştırmalara göre beta-glukan kan basıncı da düşebilir. Güne bir kâse yumuşak bir şekilde tutturmak ile başlayın ya da et veya vejeteryan burger köftelerine doku vermek için ekmek kırıntıları yerine hızlı bir şekilde sıkışmayı kullanın.