Charles Dickens hangisini mektup açacağı olarak kullanmıştır?

Charles Dickens hangisini mektup açacağı olarak kullanmıştır? Kim Milyoner Olmak İster yılbaşı özel programı ile izleyici karşısına çıktı. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı programda Hülya Avşar, Oktay Kaynarca ve Sefo yarıştı. Programda çıkan sorular da izleyicileri ekran başına kilitledi. İşte o sorulardan bir tanesi...

Charles Dickens hangisini mektup açacağı olarak kullanmıştır? 31 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster izleyicileri ekran başına kilitledi. Sefo, Oktay Kaynarca ve Hülya Avşar'ın yayınlandığı programın sunucu koltuğunda her zamanki gibi Kenan İmirzalıoğlu oturdu. Yarışmada çıkan sorulardan bazıları izleyicileri meraklandırdı.

CHARLES DİCKENS HANGİSİNİ MEKTUP AÇACAĞI OLARAK KULLANMIŞTIR?

A: Hiç kesmediği serçe parmak tırnağı

B: Çektirdiği köpek dişi

C: Ölen kedinin patisi

D: Muhabbet kuşunun gagası

Doğru cevap: C Ölen kedinin patisi

"İngiliz romancı Charles Dickens köpekleri ve kuşları çok severdi; hatta öyle çok severdi ki, yıllarca, ne olur ne olmaz belki kuş dostlarını yerler, diye kedilerin Londra'daki evine girmesini yasaklamıştı. Ama bütün bunlar Dickens'ın kızı Mamie'ye bembeyaz bir kedi yavrusu hediye edildiğinde değişti. Yavruya William adı verilmişti. Bir süre sonra kedi doğurunca, bu ad Williamina olarak değiştirildi."

Ancak Dickens'ın en sevdiği kedisi, Williamina'nın oğlu (yavruları olana kadar Shakespeare'in adını almıştır) 1862'de öldüğünde, Dickens sadece pençesini korudu ve onu bir mektup açacağına dönüştürdü.