Cezerye tatlısı tarifi araştırılıyor. MasterChef All Star'da bu akşam oynanacak takım oyununda yarışmacıların yaptığı tatlılar arasında cezerye de yer aldı. Peki, Cezerye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Havuçlu Cezerye Malzemeleri
4 adet havuç
12 adet petibör bisküvi
1 çay bardağı ceviz içi
Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Havuçlu cezerye tarifi için havuçlar rendelenir.
Tavada margarin veya tereyağı eritilir.
Eriyen yağa rendelenen havuçlar ve toz şeker ilave edilir.
Havuçlar suyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
Suyunu tamamen çeken havuçlara ceviz içi de eklenerek pişirmeye devam edilir.
1-2 dakika daha pişirdikten sonra havuçlar ocaktan alınır.
Pötibör bisküviyi rondodan geçirilir.
Karıştırma kabına havuçlar ve rondodan geçirilen bisküviler alınıp yoğurulur.
Hazırlanan harçtan istenen büyüklükte parçalar yuvarlanılır.
Daha sonra cezerye topları Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.