Cezerye tatlısı tarifi: Cezerye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef All Star'da bu akşam yarışmacılardan 7 tatlı yapılması isteniyor. Yapılması istenen tatlılardan biri de cezerye oldu. İzleyiciler ''Cezerye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Cezerye tatlısı tarifi araştırılıyor. MasterChef All Star'da bu akşam oynanacak takım oyununda yarışmacıların yaptığı tatlılar arasında cezerye de yer aldı. Peki, Cezerye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

CEZERYE NASIL YAPILIR?

Havuçlu Cezerye Malzemeleri

4 adet havuç

12 adet petibör bisküvi

1 çay bardağı ceviz içi

Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı

1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

Hindistan cevizi

CEZERYE NASIL YAPILIR?

Havuçlu cezerye tarifi için havuçlar rendelenir.

Tavada margarin veya tereyağı eritilir.

Eriyen yağa rendelenen havuçlar ve toz şeker ilave edilir.

Havuçlar suyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir.

Suyunu tamamen çeken havuçlara ceviz içi de eklenerek pişirmeye devam edilir.

1-2 dakika daha pişirdikten sonra havuçlar ocaktan alınır.

Pötibör bisküviyi rondodan geçirilir.

Karıştırma kabına havuçlar ve rondodan geçirilen bisküviler alınıp yoğurulur.

Hazırlanan harçtan istenen büyüklükte parçalar yuvarlanılır.

Daha sonra cezerye topları Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.