Çeyrek altında 3 bin lirayı işaret etti! Altın fiyatlarında hareketlilik...

''Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Altın alım-satımı için doğru zaman mı? Güncel altın fiyatları nedir?'' sorularına yanıt arayan vatandaşlar son dakika güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Altın fiyatlarında düşüşler olmadan bu kadar hızlı yükselişlerin sağlıklı olmadığını belirten uzmanlar, küçük ve orta ölçekli yatırımcıları uyardı: Ekrandaki rakamlara kanıp kuyumcunun yolunun tutmamak lazım.

Altın fiyatlarındaki hareketlilik haftanın kapanış gününde son dakika itibarı ile devam ediyor. Her düşüş alım fırsatı sunarken uzmanlar vatandaşları uyardı. Ekrandaki rakamlara kanıp kuyumcunun yolunun tutulması istendi. Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasının altına olan etkisi devam ediyor. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Altın alım-satımı için doğru zaman mı? Güncel altın fiyatları nedir? İşte 5 Mayıs Cuma gram, tam, cumhuriyet ve çeyrek altın fiyatları...

Show Haber'de yer alan habere göre; Para ve Piyasa Uzmanı Reşat Yılmaz, "Beklenti altının daha da yukarı gideceği yönünde" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Gram altın ülke piyasamızın kapalı olduğu saatlerde 1430 lira seviyelerini test etti. Bu da tarihi rekor oldu. Altının onsu da 2080 seviyelerini test etti" ifadelerini kullandı.

"ÇEYREK ALTIN 3 BİN LİRA SEVİYELERİNİ TEST EDECEK"

Öte yandan Yılmaz, "Beklenti, yıl içerisinde çeyrek altının 3 bin lira seviyelerini test edeceği yönündedir" dedi. Ayrıca Yılmaz "Gerçekten gram altında 150 lira alım satım arasındaki fark da büyük rakamdır. Vatandaşın da şu seviyede altına hücum etmesi bence doğru değil. Alım satım arasındaki makas zaman geçtikçe kapanacaktır." şeklinde konuştu.

5 MAYIS CUMA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 1.282,56

Gram altın satış: 1.282,80

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 2.235,00

Çeyrek altın satış: 2.291,00

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 8.901,00

Tam altın satış: 9.055,00

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 9.192,00

Cumhuriyet altını satış: 9.331,00