Cerkutay tarihte ne zaman ve nasıl öldü? Cerkutay kimdir, tarihte var mı?

Çarşamba akşamlarının başarılı dizisi Kuruluş Osman geçtiğimiz hafta yeni sezona başladı. 131. bölümde gözükmeyen Cerkutay bu hafta yayınlanan bölümde saraya geri dönüyor. İzleyiciler ''Cerkutay kimdir, tarihte var mı? Cerkutay tarihte ne zaman ve nasıl öldü?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

Geçtiğimiz hafta 5. sezonuna başlayan Kuruluş Osman 132. bölümü ile ekrana geldi. Dizide bu hafta Osman Bey'in kızı Fatma Hatun "Muştumu isterim" diyerek Cerkutay'ın geri döndüğünün haberini veriyor. Peki, Cerkutay kimdir, tarihte var mı? Cerkutay tarihte ne zaman ve nasıl öldü?

CERKUTAY KİMDİR, TARİHTE VAR MI?

Cerkutay karakterinin tarihte olup olmadığına ilişkin bir bilgi kaynaklarda yer almıyor. Dizide bu akşam ekrana gelen bölümde Cerkutay, Yenişehir Sarayı'na dönmüştür. Onun dönüşüyle sarayda bir bayram havası oluşur. Fakat Cerkutay artık o eski Cerkutay değildir. Osman Bey'lere kızgındır. Perişan bir halde saraya giren Cerkutay "Beyim gelecek, kardaşlarım gelecek diye bekledim ama gelmediniz." der. Cerkutay ve Osman Bey'in arasında neler yaşanacaktır?

ÇAĞRI ŞENSOY KİMDİR?

Cerkutay'a hayat veren Çağrı Şensoy, 17 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Lisansını ise Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünde tamamlayan yetenekli oyuncu, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Çağrı Şensoy, Kavak Yelleri, Mazi Kalbimde Yaradır, Çakıl Taşları, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Ölüm Çiçekleri gibi yapımlarda rol almıştır.