Seçimde oy kabinine telefonla girilir mi, cezası ne? Cep telefonu ile oy kabinine girmek yasak mı?

Bu pazar ülkemizde hem Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekili seçimleri gerçekleştirilecek. Oy kullanırken girişte dikkat edilmesi gereken kurallar merak edildi. Bu nedenle Cep telefonu ile oy kabinine girmek yasak mı? Seçimde oy kabinine telefonla girilir mi, cezası ne? soruları arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor.

Vatandaşlar, bu hafta seçimlerde oy kullanacak. Heyecanla beklenen seçim öncesi vatandaşlar oy kullanma sırasında bazı uyarıları dikkate alacak. Bunlardan biri de cep telefonları ile kabinlere girmek olarak açıklandı. Peki, Cep telefonu ile oy kabinine girmek yasak mı? Seçimde oy kabinine telefonla girilir mi, cezası ne? İşte YSK tarafından yayınlanan seçimde sıkça sorulan sorular...

CEP TELEFONU İLE OY KABİNİNE GİRMEK YASAK MI?

YSK yurt içi seçmen sıkça sorulan sorular sayfasında merak edilenlere yanıt verdi. İşte açıklama:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezasının bulunmaktadır. Bu tür cihazları oy verme işlemi bitene kadar sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir.

YENİ EVLENDİM, KİMLİĞİMİ DEĞİŞTİRMEDEN OY KULLANABİLİR MİYİM?

Evlenme cüzdanı ile oy kullanılabilir.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ OKUDUKLARI ŞEHİRDE SEÇMEN KÜTÜĞÜNE NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRLER?

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.