Cengiz Aytmatov'un hayatı dizi olacak

Dünyaca ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov'un eserleri film ve dizi oluyor. Yazarın çocukları Şirin ve Eldar da Türkiye'de şirket kuruyor.

Türk kültür zenginliğini dünyaya tanıtan Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov'un geçtiğimiz ay İstanbul'da düzenlenen 'Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'ne katılan çocukları Şirin Aytmatova ve Eldar Aytmatov, Türkiye'de sinema ve dizi sektörüne girerek yatırım yapacaklarını açıkladı.

AYNI KÖKLERE SAHİBİZ

Aytmatov kardeşler kuracakları şirketin adını babasının aynı adlı eserinden yola çıkarak 'Kızıl Elma' koyacaklarını söyledi. Şirin Aytmantova, " Türk dünyası tarihine adlarını altın harflerle yazdırmış başarılı kadınlarımızın hikayelerini anlatan bu belgesel dizimizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz" dedi. Babası Cengiz Aytmatov'un Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Şirin Aytmatova, "Babam Türkiye'yi çok seviyordu. Aynı köklere sahibiz" dedi. Geçtiğimiz Nisan ayında vefat eden annesi Maria'nın da bir projesini devam ettireceklerini söyleyen kardeşlerden Şirin Aytmatova, "Annem, babamın çocukluğunu anlatan bir dizi hazırlıkları içerisindeydi. Kardeşimle birlikte bunun da çalışmalarını yürütüyoruz. Cengiz Aytmatov'un bir çocuk olarak nelere katlanmak zorunda kaldığı, onun barış, nezaket ve sevgi yüklü hikayelerini, hangi şartlarda yazdığını anlatan bir dizi olacak" dedi.