Cemreler düştü mü? 3. cemre ne zaman düşüyor? İşte baharı müjdeleyen cemre tarihleri

3. cemrenin ne zaman düşeceği, Şubat ayının bitmesiyle birlikte merak edilen konular arasında yer aldı. Cemre; Birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düşer. İlk iki cemre şubat ayında düştü. 3. cemrenin de düşmesiyle birlikte toprak yeşerecek ve bahar gelecek. Peki 3. cemre ne zaman düşüyor? İşte baharı müjdeleyen cemre tarihleri

Cemre düşme tarihleri, mart ayına girerken merak edilen konular arasında yer aldı. Soğuk havaların ardından toprağı ısıttığına inanılan cemre, ilk olarak havaya düşer. İkinci adımda suya ve en son toprağa düşen cemre, baharın gelişini müjdeler. Peki Cemreler düştü mü? 3. cemre ne zaman düşüyor? İşte cemrenin toprağa düşeceği tarih

CEMRELER DÜŞTÜ MÜ?

Cemre 7 gün arayla sırasıyla hava, su ve toprağa düşer.

Halk takvimine göre kıştan bahara geçisin sembolü olan ve ısınmayı ifade eden cemrenin ilki 20 Şubat'ta, ikincisi ise 27 Şubat tarihinde düştü.

3. CEMRE NE ZAMAN DÜŞÜYOR?

Baharın gelişini müjdeleyen son cemre de 6 Mart tarihinde toprağa düşecek. 3. cemrenin ardından bahar gelir.

CEMRELER NE ZAMAN DÜŞER?

Cemre ilk olarak havaya, daha sonra suya ve son olarak toprağa düşer.

Arapça kökenli bir kelime olan cemre, "kor halindeki ateş" anlamına gelmektedir. Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemre yılda üç kez düşmektedir.

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor.

Son cemre ile beraber artık baharın geldiği kabul ediliyor.

"Cemre düşmesi" ayrıca hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.