Cemre havaya ne zaman düşer? Cemreler ne zaman düşüyor? 2024 cemrelerin düşme tarihleri

Cemre havaya ne zaman düşeceği, Şubat ayının bitmesine günler kala merak edilen konular arasında yer aldı. Cemre; Birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düşer. ''cemre düşmesi'', bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor. Baharı müjdeleyen cemre ilk olarak havaya düşer. Peki Cemre havaya ne zaman düşer? Cemreler ne zaman düşüyor? 2024 cemrelerin düşme tarihleri

Cemre düşme tarihleri, kış mevsiminin son ayına günler kala merak edilen konular arasında yer aldı. Soğuk havaların ardından toprağı ısıttığına inanılan cemre ilk olarak havaya düşer. İkinci adımda suya ve en son toprağa düşen cemre, baharın gelişini müjdeler. Peki Cemre havaya ne zaman düşer? 2024 Cemreler hangi tarihte düşecek? İşte cemrenin havaya düşeceği tarih

CEMRE HAVAYA NE ZAMAN DÜŞER?

Cemre düşme tarihleri, havaların ısınmasını bekleyen milyonlarca kişi tarafından sorgulanıyor. Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemre yılda üç kez düşmektedir. Cemre ilk olarak havaya, daha sonra suya ve son olarak toprağa düşer.

İlk cemre bugün yani 20 Şubat'ta düşüyor. Cemrenin düşmesiyle havalar ısınmaya başlayacak.

Cemre 7 gün arayla sırasıyla hava, su ve toprağa düşer.

Halk takvimine göre kıştan bahara geçisin sembolü olan ve ısınmayı ifade eden cemrenin ilki 20 Şubat tarihinde havaya düşecek.

2024 CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Baharın gelişini müjdeleyen cemrenin ilki 19-20 Şubat'ta havaya, ikincisi 27 Şubat'ta suya, üçüncü ve son cemre de 6 Mart tarihinde toprağa düşecek. Üçüncü cemrenin ardından bahar gelir.

Arapça kökenli bir kelime olan cemre, "kor halindeki ateş" anlamına gelmektedir. Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemre yılda üç kez düşmektedir.

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor.

Son cemre ile beraber artık baharın geldiği kabul ediliyor.

"Cemre düşmesi" ayrıca hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.