'Cehennem'e Titan dalışı

OceanGate'in kurucu ortağı Söhnlein, yaşanan denizaltı felaketinden tam 1 yıl sonra, Bahamalar'da 663 metre derinlikte bulunan ve ‘Cehenneme açılan kapı' adı verilen çukura gezi düzenleyecek.

KAZADAN SONRA DURDURULDU

Titanik enkazına seyahatler düzenleyen OceanGate'e ait Titan 18 Haziran 2023'te Atlantik'e son dalışını yaptı. Titan'ın şirketi OceanGate'in CEO'su Stockton Rush da dahil olmak üzere 5 yolcu Titanik enkazına doğru yola çıktı, ancak bir süre sonra araçla iletişim tamamen kesildi. Günler sonra ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, geminin bir patlama yaşadığını, tüm yolcuların da anında öldüğünü söyledi. Kazadan sonra Titanik enkazına yapılan turistik geziler sona erdi.

FELAKETTEN TAM 1 YIL SONRA

2009'da OceanGate'i Rush'la birlikte kuran Guillermo Söhnlein ise her gün patlamayı yeniden yaşadığını söylerken bu durumun yeni planları engellemeyeceğini açıkladı.

Söhnlein, felaketten 1 yıl sonra Bahamalar'da 663 metre derinlikte bulunan "keşfedilmemiş" bir obruğa gezi düzenleyeceğini duyurdu. 'Cehenneme açılan kapı' adı verilen çukur dünyanın en derinlerinden olarak görülüyor.

OceanGate'in CEO'su Stockton Rush ve 4 kişi Titanik'in batığına dalarken hayatını kaybetmişti.