Canlı yayında çok konuşulacak Merih Demiral yorumu! ''PKK işareti serbest ama bozkurt yasak!''

UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda kazanılan Avusturya maçında A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'a eliyle bozkurt işareti yapması nedeniyle 2 maç ceza verdi. Yaşanan olayla ilgili Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Taceddin Kutay önemli değerlendirmede bulundu. Kutay ''Avusturya'da PKK işareti serbest ama Bozkurt yasak'' ifadelerini kullandı.

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'da goller Merih Demiral'dan gelmişti. Demiral'ın ikinci golden sonra 'bozkurt' işareti yapması tartışmaların odak noktasına oturdu. UEFA, Demiral hakkında disiplin soruşturması başlattı.

TÜRKLERİN BİN YILLIK SİMGESİ: BOZKURT

UEFA'nın söz konusu tavrı birçok kesim tarafından "siyasi" olarak değerlendirildi. TFF, Demiral'ın eliyle bozkurt işareti yapması nedeniyle açılan soruşturmayla ilgili hazırlanan savunma dosyasını UEFA'ya iletti. 30 sayfalık savunma, UEFA Disiplin Kurulu'na gönderildi. Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı.

Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Taceddin Kutay, Murat Özer'in moderatörlüğünde yayınlanan "Esas Mesele" programına konuk oldu. Konuyla alakalı çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Kutay, Almanya ve Avustuya'ya eleştirilerde bulundu.

"PKK İŞARETİ SERBEST AMA BOZKURT YASAK"

Taceddin Kutay'ın sözlerinden satırbaşları:

Avusturya'da PKK işareti serbest ama Bozkurt yasak. Almanya'nın, Avusturya'nın bütün meydanlarında PKK her gün gösteri yapıyor. Neyin ne olduğu aşikar.

"ALMANYA, TÜRKİYE HARİÇ TÜM MAÇLARI VERİYOR"

Almanya'nın devlet televizyonu Türkiye hariç tüm maçlarını veriyor. Avusturya, Türkiye'nin maçları haricinde diğerlerini sokaklardaki ekranlarında veriyor. Çünkü Türkiye gibi sağlıklı ve ideal milleti olan güçlü devletlerin hassas noktaları vardır.

"FEDAKARLIK ETMEKTEN GERİ DURMAZLAR"

Böyle ülkelerin nüfusları gelişir, böylece kültürleri ileriye taşınır. Bayrağına ve sembollerine bağlılardır. Ayrıca sembolleri için de fedakarlık etmekten de geri durmazlar.

"SEYİRCİ REKORUNU KIRAN TÜRKİYE"

Almanları sinirlendiren şey bariz ortada. Şampiyonluğa ev sahipliği yapan onlar ayrıca üzerine takımları da iyi top oynuyor. Ancak seyirci rekorunu kıran yine Türkiye oluyor.