Canlı yayında çarpıcı değerlendirmeler... TUSAŞ saldırısının arkasında ne var?

Başkan Erdoğan, BRICS zirvesine katıldığı gün TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı gerçekleşti. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yapılan açıklamada, 5 kişinin şehit olduğu ve 22 kişinin yaralandığı açıklandı. Peki TUSAŞ saldırısının arkasında ne var, kimler tarafından gerçekleştirildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'da olduğu gün gerçekleşmesi tesadüf müydü? TUSAŞ saldırısı ile Türkiye'ye verilmek istenen mesaj ne? İşte canlı yayında çarpıcı değerlendirmeler…

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırının ardından yapılan açıklamada, 5 kişinin şehit olduğu ve 22 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

TUSAŞ SALDIRISI İLE TÜRKİYE'YE VERİLMEK İSTENEN MESAJ NEYDİ?

Rusya'nın Kazan kentinde 19'uncusu düzenlenen BRICS zirvesinin yapıldığı günde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamaları art arda koyduğumuzda bir cevap olduğunu görebiliyoruz. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan neye cevap verdi? TUSAŞ saldırısı ile Türkiye'ye verilmek istenen mesaj neydi? Gazeteci Murat Çiçek moderatörlüğünde yayınlanan "Açık Görüş" programına konuk olan Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay ve Prof. Dr. İpek Özkal konuyla alakalı çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

BAŞKAN ERDOĞAN'IN RUSYA'DA OLMASI TESADÜF MÜ?

Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Rusya'da olması ve TUSAŞ'a saldırı düzenlenmesi kesinlikle tesadüf değil. Aksine stratejik bir hamle olabilir. Ateşi bol olsun FETÖ'nün bu dünyadan yok olmasının ardından olması ABD ve İsrail'in ellerinden geldiğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor." açıklamalarında bulundu.

"İKİ TANE KUKLA MI BU OPERASYONU DÜZENLEYECEK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına değinen Nur Tuğba Aktay, "Yoksa sırt çantalarıyla dağlarda yaşayan iki tane kukla mı bu operasyonu düzenleyecek? MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamalarına dar bir açıyla baktığımızda, 'Nasıl teröristbaşı Öcalan'ı meclise çağırır' diye düşünsek de meseleye biraz daha geniş perspektiften bakmalıyız." dedi.

"BİR BUÇUK 2 MESAFE ÖTEMİZDE LÜBNAN'A BOMBALAR YAĞIYOR"

Aktay sözlerine şöyle devam etti, "Yanı başımızda sınırımızda Kuzey Irak'ta, Suriye'de, İsrail'de genişlemeye yüz tutmuş bir buçuk iki saat mesafemiz olan Lübnan'da bombalar yağıyorken, neden Bahçeli bu açıklamayı yaptı? Sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı'mızın millileşen kadrolarıyla aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Kuzey Irak'ta güvenlik koridorunu inşa eden kahraman şehitlerimizin ayaklarının altından öpmemiz gerekiyor. Bugün böyle rahat oturup bunları konuşabiliyorsak onların sayesindedir."

"TUSAŞ İLE TÜRKİYE DIŞARIDAN GÖÇ ALIYOR"

TUSAŞ'ın göçü engellediği gibi Türkiye'ye de dışarıdan göç aldığının altını çizen Siyaset Bilimci - Akademisyen Prof. Dr. İpek Özkal, "TUSAŞ çok önemli bir uzay ve havacılık merkezi. Bizim savunmamıza ait donanımımızı sağlayan mühimmatlar burada yapılıyor. ABD ile ortaklaşa yürüttüğümüz F-16 projesi üretimi yine TUSAŞ'da oldu. Bunun dışında helikopter, İHA, ANKA, HÜRKUŞ, KAAN gibi son döneme damgasına vuran Türk Savunma sanayisinin göz bebeği hep TUSAŞ'ta yapıldı. Buradaki çalışmalar dışarıya olan beyin göçünün de engelleyen özel bir alandır. Ayrıca dışarıdan içe de bir göç sağlayan bir kurumdur." dedi.

"TUSAŞ SALDIRISI İLE TÜRKİYE'YE VERİLMEK İSTENEN BİR MESAJ VAR"

İpek Özkal, "Bu saldırı normal bir saldırı değil. Sivil savunmamızın merkezine bir saldırı gerçekleştiriyorlar. Bu elbette ki Türkiye'ye verilmek istenen bir mesaj. Fırat Kalkanı zamanında, Avrupa devletlerinden ağır tepkiler almıştık. Çoğu ülke Türkiye'ye silah ambargosu getirmişti. Onlar vermedikçe biz daha iyilerini yaptık ve savunma alanında ilerleme kat ettik. Yine de Türkiye savunma sanayi alanında bir an önce gelişmesi gerekiyor. Ayrıca hava savunma sistemini de uygulamaya geçirmesi gerekiyor." İfadelerini kullandı.