Canan Karatay 'en büyük yanlış' sözleriyle açıkladı! En güçlü kolajendir...

TRT 1 ekranlarında Alişan ile Hayata Gülümse programına katılan Canan Karatay, herkesin bildiği o yanlışı açıkladı. Kemik suyunun kolesterolü yükseltmediğini belirtti. Ayrıca en güçlü kolajenin kemik suyu olduğunun altınız çizdi. İşte Canan Karatay'dan ezber bozan açıklamalar...

AKSAM.COM.TR

Her açıklamasıyla olay olan Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozdu. Kemik suyunun kolesterole neden olmadığını söyledi. Ayrıca kolesterolün vücuda faydalı olduğunu belirten Karatay, kolesterol hakkında yapılan açıklamaların endüstriyel bir yalan olduğunu söyledi. Güçlü bir kolajen olan kemik suyunu yediden yetmişe herkesin içmesi gerektiğini belirtti. Öte yandan kolesterolün karaciğeri ve akciğerlerdeki enzimleri çalıştırmada faydaları olduğunun altınız çizdi.

İŞTE CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR;

"Kolesterol kalp krizine neden olmaz bu yalan. İnsan vücudunda sadece kolesterol kalp krizi yapıyor demek büyük bir hata olur. Kalp krizini en çok stres tetikler. Kalp krizi genetik değildir. Onu tetikleyen çevresel faktörlerdir. Uyuyan gen faktörünü uyandırmak kolaydır. Ancak sağlıklı beslenmek bunu hayat boyu önler. Gün içinde tavuk suyu yerine bol bol kemik suyu için. Kemik suyu vücudu yeniler. Kemik suyu sağlıklı kolesterol barındırır. Bu da kalbin gelişimini sağlar. En güçlü kollajendir. Kemik suyu hücrelerin yenilenmesini destekler. Kelle paça kolesterolü yükseltmez bu toplum içinde en büyük yanlış bilgidir. Kemikteki mineraller çok önemlidir. En doğal kollajendir. Ek takviyeli olan kollajen tabletleri vücuda fayda sağlamaz. Aksine atık gıda bırakır. "

Karatay açıklamalarına yumurta ile devam etti. Yumurtanın özellikle hamilelikte tüketilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, gün içinde 10 tane yenilmesi gerektiğini söyledi:

GÜN İÇİNDE YUMURTA NASIL TÜKETİLMELİ?

"10 tane yumurta yemeniz vücuda zarar vermez. Vücudun ihtiyacı olan aminoasitler barındırır. Çocukların beyni için oldukça önemlidir. Çin de gün içinde çeşitli yollarda 10 tane yumurta verilir. Çocuğun gelişimine katkı sağlaması için. Yumurta yeni bir yaşamın sırrıdır. Bu besinden faydalanmak mucizenin kapısıdır."

Son günlerde hastalıkların artmasının nedeninden bahseden Karatay, Mısır besinin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bağışıklığı ekmek ve şekerin öldürdüğünü belirtti:

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GELİŞTİRME YOLLARI

"Şeyh Edebali diyor ki toprak sağlıklı olmadıkça hiçbir tohum size geri dönmez. Bağışıklık sistemi de toprak gibidir. İlaçlarla değil doğal takviyelerle beslenmeliyiz. Sigara, nikotin, stres, ekmek ve şeker bağışıklığı ortadan kaldırır. En tehlikelisi ise mısır şekeridir. Buğday ekmeklerinde bulunan toksinler sinir hücrelerini yok eder. Lektin maddesi insülin direncini artırarak obeziteye neden olur. Mısır GDO'lu bir üründür. Ve asla tüketilmemeli."

SMA hastalarının artmasının nedenini ise hamilelik süresinde anne ve babaların sağlıklı beslenmemesine bağladı. Özellikle fabrika şekerlerinin bebeklerin gelişimini durdurduğunu söyledi:

HAMİLELİKTE ŞEKER YÜKLENMESİ SMA'LAR ARTTI!

"Gebelik sırasında doğal olmayan şeker yüklemesi bebeğin karaciğer ve bağırsaklarının gelişimini durdurur. İlaçlı tarım besinleri bebeklerin gelişimlerini durdurur. SMA'ların artış nedeni de bunlara bağlı gelişti. SMA bu kadar yaygın değildi. Ancak son yıllarda yaygın olmasının nedeni doğal olmayan besinlerdir. Bu besinlerden uzak durmadıkça hastalıklar artacaktır."