Ünlü botanikçi İbnül Baytar yüzlerce yıl önce önerdi! Şifa kaynağı bu besin ağrıyı, öksürüğü, kurdu yok ediyor

Çağının en büyük âlimi, botanikçisi İbnül Baytar'ın 13. yüzyılda kaleme aldığı ''Bitkiler İlaç ve Gıdalar Sözlüğü'' adlı eserinde yer alan besinler ve bitkiler, doğal yöntemlerle sağlık arayanlar tarafından merak ediliyor. Ünlü botanikçinin öksürük, kasık ağrısı, mide ağrısı, eklem ağrısı, mide kurdu için önerdiği şifa kaynağı besin, bu rahatsızlıklara çare oluyor. İşte, ünlü botanikçi İbnül Baytar'ın yüzlerce yıl önce önerdiği öksürüğe, kasık ağrısına, mide ağrısına, eklem ağrısına, mide kurduna iyi gelen şifa kaynağı o besin...

Fikriyat

İbnül Baytar'ın sağlıklı yaşam için kullandığı besinler ve bitkiler merak ediliyor. Hipokrat ve İbni Sina gibi ünlü tıpçıların eserlerinden de yararlanan ünlü alimin ilim için üç kıtayı gezdiği biliniyor. Çağının en büyük botanikçisinin 13. yüzyılda kaleme aldığı eserinde yer alan besinler ve bitkiler, doğal yöntemlerle hastalıklarına çare arayanlar tarafından tercih ediliyor. İşte, çağının en büyük âlimi İbnül Baytar'ın eserinde önerdiği şifa kaynağı o besin ve fayda sağladığı rahatsızlıklar...

Fikriyat'ta yer alan habere göre, Endülüs'te yetişen büyük botanikçi İbnül Baytar, günümüzde de varlığını sürdüren en büyük ilaç kullanım ansiklopedisi "Bitkiler İlaç ve Gıdalar Sözlüğü"nü yazan Müslüman bir âlimdir. İbnül Baytar'ın 13. yüzyılda kaleme aldığı eserinde yer alan sağlıklı yaşam için kullandığı bitkiler ve besinler araştırılıyor.

İlim için üç kıtayı gezdiği bilinen İbnül Baytar, çağının en büyük âlimi olarak anılıyor. İbnül Baytar'ın Anadolu'ya gelip Selçuklu ve Bizans hâkimiyetindeki toprakları gezerek tıp, eczacılık ve botanik âlimleriyle tanıştığı biliniyor.

Dioskorides, Calinus ve Hipokrat gibi antik tıpçıların yanında İbni Sina ve Gafiki gibi İslam alimlerinin eserlerinden de yararlanan İbnül Baytar, seyahatleri sonrası 'çağının en büyük botanikçisi' kabul edildi. İbnül Baytar, kaleme aldığı "Bitkiler İlaç ve Gıdalar Sözlüğü" adlı eserinde hekimlikte kullanılan bitki türlerinden ve besin maddelerinden oluşan malzemeleri bütün özellikleriyle tanışmıştır.

Hala varlığını sürdüren en büyük ilaç kullanım ansiklopedisini yazan çağının en büyük botanikçisi kabul edilen İbnül Baytar, kendisinden sonraki botanik ve tıp ilmine büyük katkılar sağlamıştır.

İşte büyük botanikçi İbnül Baytar'ın "Bitkiler İlaç ve Gıdalar Sözlüğü"nde yer alan şifa kaynağı besin sarımsak (sun) ve sarımsağın fayda verdiği o rahatsızlıklar...

Sun, sarımsaktır.

* Midedeki kurdu düşürür.

* Eski öksürüğe fayda eder.

* Fudenc-i ciliyle (cebeliyle) pişirip suyunu içseler bitleri öldürür.

* Eğer balla karıştırılırsa göz altındaki irini ve kanı keser.

* Tuzla ve zeytinyağıyla karıştırılırsa ufacık beneklere sürseler gider.

* Tuz, zeytinyağı ve balla karıştırılıp egzamalara sürülürse başta olan çıbana, konağa, insanın derisinde pul pul beyazlık ve alaca bir renk peyda eden behak hastalığına fayda sağlar.

* Eğer sanevber ağacıyla ve günlükle kaynatıp suyunu ağızda tutsalar diş ağrısını sakinleştirir.

* Ve nisyana, dalağa ve kasık ağrısına, mide ağrısına, eklem ağrısına ve nikrise fayda eder.

* Eğer iç yağıyla karıştırılıp şişle cerahatlere sürseler son derece fayda sağlar.

* Pişirip yeseler soğuk öksürüğü giderir.

İbn-i Şerif binlerce yıl önce şifasını yazdı! Dalgınlık ve unutkanlık için en etkili çözüm

Arapların Galeni Ebu Bekir Er Razi yüzlerce yıl önce önerdi! Diş ağrısını anında kesiyor

Arapların Galeni Ebu Bekir Er Razi'nin önerisi! Baş ağrısını doğal yöntemlerle bıçak gibi kesiyor

4 padişah görmüş Osmanlı hekimbaşı Ahi Çelebi uyardı! "Asil kişiler arasında rastlanır, cünkü..."