Çağ atıp çağ kapatan bilgisayar oyunları! Bir nesil bu efsanelerle büyüdü

Bilgisayar oyunları günümüzde oldukça popüler olurken bir dönem çocuk olan nesle unutulmaz anlar yaşattı. 90'ların sonu ve 2000'lerin başlarında internet kafelerde ya da evlerde oynanan efsane bilgisayar oyunları tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Günümüzde her yıl birbirinden farklı bilgisayar oyunu çıkmasına rağmen o eski ve nostaljik yapımların keyfini vermiyor.

Şimdilerde bir yetişkin olan her insan çocukluk yıllarında bilgisayar oyunu oynamıştır. Özellikle 90'ların sonu ve 2000'lerin başlarında internet kafelerle birlikte popülerlik kazanan bilgisayar oyunları adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Hem dikkat çekici hikayeleri hem de oynanışlarıyla akıllara kazınan bu oyunlar bir nesle unutulmaz anlar yaşattı.

90'lı yılların sonu ve 2000'li yılların başlarına damgasını vuran bilgisayar oyunları günümüz grafikleri kadar kaliteli görüntüler sunmasalar da gerek hikayeleri gerek de oynayışlarıyla oyuncuların gönlüne taht kurmayı başardılar. Şimdilerde büyük bir endüstri haline gelen ve pahalı fiyatlara satılan oyunlar nostaljik oyunların yakınından bile geçemiyor.

İşte günümüz oyunlarının yakınından bile geçemeyeceği düzeyde kaliteli 5 efsane bilgisayar oyunu!

FIFA 99 ve 2000

Hızlı futbol, ilginç gol sevinçleri, gerçeğine uzaktan yakından benzemeyen futbolcular ve aniden gelip oyuncuları kaçıran uzaylılar... Kendimizi Tsubasa sanarak kalemizden topu alarak rakip kaleye gidip gol atmaya uğraşır, klavyenin tuşlarına daha sert basıp daha hızlı şut çekmeye çalışırdık. Güzel günlerdi, özlenen günler.

Need For Speed Underground 2

Yarış oyunu denilince akla gelen ilk oyunlardan birisi de şüphesiz Need for Speed Underground 2'dir. Need For Speed Underground 2, Ea Black Box tarafından geliştirilip, Electronic Arts tarafından 2004 yılında piyasaya sürülmüştür. Bana sorarsanız en iyi arabaların en iyi modifiye edildiği oyun hala Need For Speed Underground 2'dir.

Gta Vice City

Grand Theft Auto serisinin efsane oyunu Gta Vice City günümüzde hala oynanmaktadır. Oyun dünyasının kaderini değiştiren 3 boyutlu oyun, açık dünya oyunlarının atası, efsane oyun karakteri Tommy Vercetti. Bu 3 cümle tabi ki oyunu anlatmaya yetmez. Ancak oyundaki karakteri istediğimiz gibi yönlendirebilmek, yayaları ezmek, çılgınca araba kullanmak, polislerden kaçmak ve görevleri yapmak oyunu diğer oyunlardan ayırmış ve milyonlarca oyuncunun gönlünde taht kurmuştu.

Half Life

1998'de piyasaya çıkan efsane oyun Half Life. Hikaye modunun yanı sıra, multiplayer olarak oynanması oyuncular tarafında çok beğenilmişti. İnternet kafelerde turnuvaları düzenlenir, mahalledeki arkadaşlarla toplanıp eğlencesine Crossfire atılırdı. Hatta okullardaki bilgisayar sınıflarında gizlice oynanırdı. Hala çoğu oyuncu tarafından online modu oynanmaktadır.

Counter-Strike

Half Life'ın ardından Valve tarafından geliştirilen Counter-Strike efsanesi 8 Kasım 2000 tarihinde ortaya çıktığında oyun dünyasında yer yerinden oynamıştı. Teneffüslerde takımlar ayarlanır ve okul sonrası internet kafeye gidilip kolasına maçlar yapılırdı. Sonrasında küresel anlamda turnuvaları düzenlenir hale geldi. Hala milyonlarca oyuncu tarafından oynanan bu efsane oyun hakkında ne yazsak inanın az kalır.