Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 İOKBS Bursluluk sınav sonuç tarihi

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sona erdi. Sınava katılan öğrencilerin gözü, sonuçların açıklanacağı tarih için Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Peki Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2024 İOKBS Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

Bursluluk sınavı sonuçları, 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilen İOKBS oturumundan çıkan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. İOKBS bursluluk sınavı sonuçları, "www.meb.gov.tr" internet adresinden erişime açılacak. Peki Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İOKBS Bursluluk sınavı ne zaman sonuçlanır? İşte sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

2024 BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılım sağladığı bursluluk sınavının sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Ortaokul ve lise öğrencileri için bursluluk sınavı değerlendirme işlemleri, yaklaşık 26 gün sürecek.

Değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra adaylar meb.gov.tr adresinden sınav sonuçlarını sorgulanabilecek.

İOKBS SINAV SONUCU NASIL SORGULANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "sonuçlar açıklandı" duyurusu geldikten sonra öğrenciler veya aileleri T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek. Sınav sonuçları ekranına meb.gov.tr adresinden giriş yapılabilecek.

Sınav sonuçları ekranına bilgisayar, tablet, telefon vb. araçlarla giriş yapılabilecek. Sorgulama ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları, toplam puanı ve burs hakkı elde edip edemediği bilgisi yer alır.