2024 Bursluluk Sınavı ne zaman, bu hafta mı? Bursluluk Sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?

Bursluluk Sınavı giriş belgesi gündemde araştırılan konular arasında yerini aldı. Sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapıldı. Sınava katılacak adaylar giriş belgesi ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, Bursluluk Sınavı giriş belgesi yayınlandı mı? 2024 Bursluluk Sınavı ne zaman, bu hafta mı?

Bursluluk Sınavı için geri sayım başladı. Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanacak. Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Peki, Bursluluk Sınavı giriş belgesi yayınlandı mı? 2024 Bursluluk Sınavı ne zaman, bu hafta mı?

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN 2024?

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.00'da başlayacak.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI

fotoğraflı sınav giriş belgesi yayınlandı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sınav Giriş Belgelerinizi Kayıtlı Olduğunuz Okuldan alabilirsiniz.

BUSLULUK SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için sınavın 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılmasına karar verildi.