Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl ve nereden alınır? Meb gov tr 2024 İOKBS Bursluluk Sınavı giriş belgesi alma ekranı

Bursluluk sınavı giriş belgesi, pazar günü gerçekleştirilecek olan oturuma katılacak olan öğrenciler tarafından alınıyor. 2024 Bursluluk Sınavı (İOKBS) giriş belgesi MEB e-Okul üzerinden erişime açıldı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik uygulanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS 2024) 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak. Peki Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) giriş belgeleri erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 100 soru için 120 dakika süre verilecek. Peki Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? İşte Meb gov tr 2024 Bursluluk Sınavı (İOKBS) giriş belgesi alma ekranı

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) giriş belgesi http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sınav Giriş Belgelerinizi Kayıtlı Olduğunuz Okuldan alabilirsiniz.

Sınava katılacak öğrenciler, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve ekranda yer alan güvenlik kodu ile sınav giriş yerini öğrenebilir, belgenin çıktısını alabilirler.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Sınav Giriş Yeri Bilgilerinizi Görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

MEB GOV TR 2024 BURSLULUK SINAVI (İOKBS) GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

Bursluluk sınavı giriş belgesinde; Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu ve sıra numarası gibi bilgiler yer alıyor.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Bursluluk sınavının başvuruları, belirlenen takvim doğrultusunda 13 Şubat-1 Mart tarihleri arasında tamamlandı.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik uygulanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS 2024) 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

Sınavda öğrencilere seviyelerine göre 4 seçenekli 100 soru yöneltilirken, sınav süresi olarak 120 dakika verilecek.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanacak. Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Bursluluk sınavının sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

BURS PARASI NE ZAMAN YATAR?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

2024 Bursluluk sınavı için kaç puan gerekir? Bursluluk sınavı baraj puanı kaç? İOKBS Bursluluk Sınavı taban puanları 2024