Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? 8 Nisan 2024 orucun bitmesine kaç gün kaldı?

11 Mart'ta başlayan Ramazan ayının son günlerindeyiz. Ramazan ayı, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilmiş mübarek bir aydır. Kutsiyeti ve fazileti Kur'an ve sünnetle sabit olan Ramazan ayı zamanda on bir ayın sultanı olarak kabul edilmektedir. İbadetlerini eksiksiz yerine getirenler bugün orucun kaçıncı günü olduğunu sorguluyor. Peki, Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? Orucun bitmesine kaç gün kaldı? İşte yanıtı...

Ramazan ayı bitiyor. Kalplerin dirildiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların tekrar hatırlandığı manevi yaşamı dolu olan bir ay olan Ramazan ayının son 2 günündeyiz. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirenler bugün Ramazan'ın kaçıncı günü olduğunu araştırmaya başladı. Peki, bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? Orucun bitmesine kaç gün kaldı?

BUGÜN RAMAZAN'IN KAÇINCI GÜNÜ?

5 Nisan 2024 Cuma bugün Ramazan ayının 29. günündeyiz. Ramazan ayının bitmesine 1 gün kaldı. 9 Nisan'da Ramazan'ın son günü olan Arefe idrak edilecek. Ramazan Bayramı 2 gün sonra 10 Nisan'da başlayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ 2024

9 Nisan 2024 Salı Arefe günü

10 Nisan 2024 Çarşamba Bayramın 1. günü

11 Nisan 2024 Perşembe Bayramın 2. günü

12 Nisan 2024 Bayramın Cuma 3. günü

İSLAM DİNİNDE BAYRAM

Dinimizde Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki bayram vardır ve bu iki bayram da hicretin 2. yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

Fitre verildiği için fıtır bayramı da denilen Ramazan Bayramı; Ramazan ayı sona erdikten sonra başlayan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanıyor.

Türkiye'de bazı çevrelerde muhtemelen bayramda şeker, lokum ve tatlı ikramı şeklinde öteden beri var olan gelenekten dolayı buna şeker bayramı da denilmektedir. Ancak Hz. Peygamber (sas)'in uygun olmayan bazı isimleri değiştirmesi ve özellikle dinî terim ve kavramların muhafazası konusunda hassasiyet göstermesi, bu şekilde bir adlandırmanın doğru olmayacağını göstermektedir.