Bugün Miraç Kandili mi? Miraç ne demek, Miraç Kandili'nin anlamı nedir?

Bugün 6 Şubat 2024. Geçtiğimiz sene bu tarihte gerçekleşen asrın felaketinin 1. yıl dönümü. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre de Miraç Kandili idrak ediliyor. Vatandaşlar ''Bugün Miraç Kandili mi? Miraç ne demek, Miraç Kandili'nin anlamı nedir?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

Bugün Miraç Kandili mi? sorusu binlerce kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Bugün sosyal medya ve ulusal Tv kanallarında gündem depremin 1. yılı ve Miraç Kandili. Bugün Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin 1. yıl dönümünde vefat edenler için dua edilirken, Miraç Kandili için de ibadetler yerine getirilecek.

MİRAÇ NE DEMEK?

Miraç kelimesinin anlamı "göğe çıkış"tır. Miraç, İslam dini anlatımlarında, Muhammed'in göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri görüp geriye döndüğü rivayetlerine verilen isimdir.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ANLAMI NEDİR?

Miraç, Mekke döneminde, zorlu bir dönemde, Peygamber Efendimiz'in Mescid-i Aksa'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da cennete yaptığı ve Allah'ın sonsuz kudretinin felsefe dolu eserlerini gördüğü yolculuğu anlamına gelir.

Bu gece Kur'an'da şöyle bildirilir: "Bir insanı bir gece Mescid-i Aksa'dan, etrafında bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı, ona ayetlerimizden bir kısmını göstermek için çok yüce olsun. Muhakkak ki o, doğru işitir, doğru bilir."

Yeryüzündeki iki mübarek mabed olan Mescid-i Aksa ve Mescid-i Aksa'dan göklere doğru yapılan bu kutlu yolculuk, varlığın manasına ve iliğine yapılan samimi ve ciddi bir yolculuktur, Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığın önünde açılmış bir ufuktur. Allah'ın inceliğine, lütfuna, büyüklüğüne ve kudretine muhteşem bir şekilde şahit olun.

Miraç, kişiyi, toplumu ve tüm insanlığı yücelten ve yücelten değerlerle buluşarak, sorumluluk bilinciyle her türlü kötülükten arınarak, zamanın önemini anlayarak, ilahi olana teslim olarak ilahi mertebelere ulaşmayı hedef koymaktır. emirler.

Miraç, yükselişin önemini, felsefesini ve gerçekliğini günde 5 vakit dua ve evrensel mesajlarla yaşayarak, Alemlerin Tanrısının sonsuz nimetine ve takdirine ulaşmaktır.

Miraç, paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat; Sahiplenilmiş canlılar olma bilinci zayıflamış insanın dirilişi için en büyük olasılık, kalpleri düşünceyi azaltmıştır.

Miraç, kanın, gözyaşının, işgalin, yoksulluğun ve sefaletin olmadığı bir dünya inşa etmek için çalışıyor; Kendisiyle, çevresiyle ve Tanrısıyla barışık, huzur ve güven içinde, varoluşçuluğun amacını ve felsefesini anlayan bir yaşam.