Bugün kandil mi, ne kandili? Mevlid Kandili anlamı ve önemi nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Dini Günler Takvimi'ne göre bugün Mevlid kandili idrak ediliyor. Kandil ile ilgili mesajların gönderilmesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başlanması ile birlikte ''Bugün kandil mi, ne kandili? Mevlid Kandili anlamı ve önemi nedir?'' sorularının yanıtı da araştırılmaya başlandı....

Mevlid Kandili anlamı ve önemi merak ediliyor. Diyanet'in takvimine göre Mevlid kandili 26 Eylül 2023 tarihinde (bugün) idrak ediliyor. Mevlid Kandili, Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümüdür. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir.

BUGÜN KANDİL Mİ, NE KANDİLİ?

Bugün Mevlid Kandili idrak ediliyor. Diyanet'in takvimine göre yılın son kandili Mevlid kandili 26 Eylül 2023 tarihine denk geliyor.

MEVLİD KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12. günü kutlanan Mevlid Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve gecelerinden biridir.

Mevlid Kandili Namazı nasıl kılınır? Mevlid Kandili Namazı kaç rekattır, hangi dua ve sureler okunur?

Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Mevlid Kandili resimli mesajları: Dualı, ayetli, farklı, anlamlı, duygusal, kısa ve uzun Mevlid Kandili mesajları haberimizde

Bu gece, Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) doğumu kutlanır ve onun hayatı hakkında sohbetler edilir. Mevlid Kandili'nde camilerde mevlid okunur, dualar edilir ve ibadetler yapılır.

MEVLİD KANDİLİ'NDE OKUNACAK DUALAR

Üzüntüden, kederden, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi

Hatm-i Enbiya yapmak için, önce 1 Fatiha suresi 3 İhlas-ı şerif okunur.

Daha sonra ise; "Eûzu billahis-semiıl-alimi mineş-şeytanir-racim. Rabbi eûzu bike min hemezatiş-şeyatıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûnr." duası okunur.

Şu ayet-i celile okunur ve buna göre hareket edilir:

Bismillahir-rahmanir-rahim. Ya eyyühellezine amenusbirû ve sabirû ve rabitû vettekullahe lealleküm tüflihûn. Sadekallahül-azıym.

Daha sonra şu sıraya göre hatme devam edilir:

Bismillahir-rahmanir-rahim. İnnallahe ve melaiketehû yüsallûne alen-nebiy. Ya eyyühellezine amenû sallû aleyhi ve sellimû teslima. Sadekallahül-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hasirin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-rahimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La havle ve la kuvvete illa billahil-aliyyil-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife, okunur