Diyanet dini günler ve kandil tarihleri! Bugün kandil mi, ne kandili?

Bugün 6 Mart 2023, Hicri takvime göre ise 14 Şaban 1444 tarihindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre bu akşam kandil idrak ediliyor. Vatandaşlar ''Bugün kandil mi, ne kandili? Diyanet dini günler ve kandil tarihleri hangileri?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

Sabah saatleri itibari ile "Bugün kandil mi, ne kandili?" sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Kandil ve dinimizce önemli olan diğer tüm tarihler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanıyor. İşte Diyanet dini günler ve kandil tarihleri 2023...

6 MART BUGÜN KANDİL Mİ?

Bugün BERAT KANDİLİ idrak ediliyor. Diyanet tarafından hazırlanan takvime göre bugün (6 Mart) Berat Kandilinde eller semaya kalkacak.

BERAT KANDİLİ FAZİLETİ

Berat Kandili (gecesi) Şaban ayının onbeşinci gecesidir. Aslı "Berâet"tir. Berat sözlükte; "bir zorluktan kurtulmak ve beri olmak" demektir. Ayrıca bu geceye "Leyle-i Mübâreke" denir, bereketli bir gece. "Leyle-i Berâe" denir. "Leyle-i sâk" vesîka gecesi denir. "Leyle-i rahme" ve rahmet gecesi denir.

Bu gecede, bir yıl içinde olacak bütün işler hükme bağlanıp ifası için Cenab-ı Hak tarafından meleklere verilir. Gecesini ibadet ve dua ile gündüzünü oruçlu geçirmek faziletlidir.

DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ