Bugün hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da 15 günlük hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarılar sonrasında İstanbul'da hava sıcaklığı düşerek, yer yer kuvvetli yağış hakim oldu. MGM, kuvvetli yağışlarla birlikte İstanbul'da sel, su baskını ve yıldırım ihtimaline karşı vatandaşları uyardı. Peki bugün hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu yağmur yağacak mı? İşte İstanbul'da 15 günlük hava durumu

İstanbul hava durumu, kentte yaşayan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için hava durumu değerlendirmelerine göre; Önümüzdeki 3 gün parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki bugün hava durumu nasıl olacak? İşte İstanbul'da 15 günlük hava durumu

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre, kuzey ve doğu bölgeler, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu bölgeleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya çevreleri ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Yağışların bugün İstanbul çevresi, akşam saatlerinde ise; Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum'un kuzeydoğusu, Ağrı'nın doğusu, Iğdır'ın batısı, Osmaniye çevresi ve Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji vatandaşları; Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'nin hava durumu değerlendirmelerine göre yurt genelinde pazar günü bitmesi beklenen sağanak yağışlar 3 gün daha uzadı. İstanbul başta olmak üzere birçok kent için alarm verildi.

İstanbul'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 27 derece, en düşük 22 derece civarında olacak. Yer yer kuvvetli yağış hakim olacak.

YAĞIŞLAR ÇARŞAMBAYA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji haritayı güncelledi ve İstanbul başta olmak üzere birçok kent için önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Eğer harita değişmez ise birçok kentte sağanak yağmur etkili olacak.

İSTANBUL'DA 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU