Bugün bankalar açık mı, saat kaça kadar açık? Bankalar arefe günü açık mı? (Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, İş Bankası, Garanti)

Ramazan Bayramı tatili bugün itibari ile başladı. Başkan Erdoğan'ın duyurduğu kararla Ramazan Bayramı tatili idari tatil ile birlikte 9 gün oldu. Bankada bir işi olan vatandaşlar aramalarını hızlandırdı. Peki, bugün bankalar açık mı, saat kaça kadar açık? Bankalar arefe günü açık mı? (Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, İş Bankası, Garanti)

Ramazan Bayramı 10 Nisan'da başlıyor. Bayram tatili süresi idari tatille 9 güne çıkarıldı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü mesai bitiminde kamu kurumunda bayram tatiline başladı. Yeni haftanın ilk işlem gününde banka şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar "Bugün bankalar açık mı, saat kaça kadar açık?" sorularına yanıt arıyor...

BUGÜN BANKALAR AÇIK MI, SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Bugün özel bankalar normal saatlerde hizmet vermeye devam edecek. Arefe günü ise öğleden sonra bayram tatiline çıkılacak.

Dolayısı ile İş Bankası ve Garanti Bankası bugün mesai saatleri içerisinde açık olacak.

Kamu bankaları ise bugün kapalı olacak.

EFT HAVALE VE FAST İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Bankaların cep şubeleri üzerinden ücretsiz FAST'tan faydalananlar 8 Nisan bugün ve yarın öğlene kadar aynı şekilde faydalanmaya devam edecek.

FAST işlemleri ise her gün ve her saat diliminde para aktarım imkanı sunmaya devam edecek. Ancak FAST işlemlerinde tatil süresinde ücret alınması bekleniyor.